Det stemmer veldig godt at det er samme bilen som sperret E6 på Kvål tidligere i dag, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Den polske semitraileren sperret torsdag E6 på Kvål i tre timer - fra klokken 10.45 til klokken 13.45.

Fikk kjøreforbud

Semitraileren hadde da dårlige dekk, og hadde heller ikke kjetting, opplyste politiet på Melhus. De ga derfor semitraileren kjøreforbud.

Klokken 16 mottok politiet i Sør-Trøndelag en ny melding på samme semitraileren. Da sperret kjøretøyet det ene kjørefeltet i Moholtlia.

- Sjåføren sitter og venter på en reaksjon fra oss nå. Han sitter på politistasjonen, sier operasjonsleder Kimo i 17-tida.

Han vil bli anmeldt for forholdet.

- Det står fortsatt dårlig til med dekkene og han kjører på dårlige sommerdekk. Han har åpenbart ikke brydd seg om kjøreforbudet han fikk på Kvål. Nå får han ikke kjøre før det er ordnet opp i dette, sier Kimo alvorlig.

Beslagla førerkortet

Klokka 22.00 kunne vakthavende jurist Marte Myre Linberg fortelle at den utenlandske sjåføren har fått førerkortet beslaglagt.

- Han ble stoppet to ganger og brøt pålegget han fikk den første gangen. Det vil også komme en reaksjon i etterkant, men jeg må vente til patruljen har levert anmeldelsen før jeg kan si noe om hvilken straff det blir, sier hun.

Det vil være naturlig med et forelegg, men dersom det er elementer som gjør at saken er enda grovere, så kan det medføre annen reaksjon.

- Irriterte meg

Leder Trond Berg i Berg transportservice (BTS Trondheim) oppdaget også at det var samme semitrailer da han kjørte ned Moholtlia.

Berg var ikke selv på Kvål i dag, men hadde studerte videoen som ligger ute på adressa.no.

- Jeg satt på nettet og irriterte meg. Jeg holder på med transport selv og biter meg merke til hvordan bilene ser ut, forteller Berg.

Politiet sendte en patrulje for å undersøke hvorfor semitraileren fikk stopp og om sjåføren har innfridd krav om utbedring av dekk og kjetting.

Annet vogntog fikk bot

Kimo  minner om at det kan bli kostbart om sjåføren ikke har gjort utbedringer.

- Det var et dansk vogntog som ble stående på Klett i dag. Sjåføren fikk 11 000 kroner i bot, fikk inndratt førerkortet i tre måneder, og bilen ble stående, sier Kimo.

TV-ADRESSA: - Bilskadene dobler seg i Trondheim i dag