Det var natt til fredag 5. oktober at Nystad ble forsøkt påtent av tre menn utenfor nattklubben Downtown i Trondheim sentrum. I forrige uke gikk politiet ut med overvåkningsbilder som viser mennene før, under og etter episoden.

Etter at bildene ble publisert har en mann meldt seg.

Erkjente påtenning

En overvåkningsvideo fra Downtown viser at en av mennene gjentatte ganger prøvde å tenne på pelskragen til Nystad. Det er denne mannen som nå har meldt seg for politiet.

- Mannen har erkjent de faktiske forhold, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon til adressa.no.

Politiets etterforskning var allerede kommet langt i forhold til å identifisere mannen da han meldte seg sammen med sin advokat. Ifølge Momyr er mannen student i Trondheim og i begynnelsen av 20-årene.

Eli Anne Nystad forklarte tidlig at hun oppfattet at episoden skjedde fordi hun er same. Politiet har også etterforsket saken som hatkriminalitet.

Mannen, som er norsk med en annen etnisk bakgrunn, har foreløpig status som mistenkt. Han ble avhørt sammen med sin advokat. Mannen har forklart politiet at han ikke visste at 23-åringen var same og at dette ikke var utgangspunktet for handlingen. Mannen skal ha blitt gjort oppmerksom på dette gjennom media.

Ordveksling

Studenten har også forklart at det skal ha vært en ordveksling mellom ham og Nystad i forkant av påtenningsforsøket.

- Det ble sagt noe mellom dem. Dette har han oppfattet som negativt rettet mot ham, sier Momyr.

Ifølge Momyr har hjelp fra nattklubben Downtown bidratt til fremdriften i etterforskningen. Nystad anmeldte hendelsen, som også omfattet voldsbruk.

- En av guttene sa slemme ting som såret, før han grep tak i meg og løftet meg opp fra bakken. Deretter slapp han meg rett ned, slik at jeg landet på magen. De andre guttene lo, sa hun til adressa.no.

23-åringen fikk ingen fysiske skader i hendelsen.

Politiet ønsket også kontakt med andre vitner i etterkant av hendelsen. Man har skaffet seg god oversikt over identiteten til de aktuelle og vil foreta nye avhør. Deretter vil en jurist avgjøre om mannen som har erkjent å ha tent på pelskragen til 23-åringen skal siktes i saken.