I disse dager bestemmer Atb hvor og når bussene vil gå i Trondheim og omegn neste år.

Derfor ville selskapet høre fra passasjerene hvilke endringer de kunne tenke seg i rutenettet. Responsen lot ikke vente på seg. 160 personer kom med innspill på Atbs spørreskjema de to ukene det lå ute. Ifølge kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i Atb går innspillene mye på kapasitet og traséer.

- Vi får også en del innspill på regionbussene som går fra områder som Malvik og Melhus. Noen har meninger om holdeplassene, andre har innspill på frekvens og hvor ofte bussene skal gå. Vi ser også at det er en del som nevner bussrutene på Byneset, sier Opsal.

Se alle innspillene her

Sterk trafikkvekst

De trafikkerte rutene 8, 5 og 6 i Trondheim er også blant de passasjerene har mest meninger om. I rushet går er det svært mange passasjerer på rutene, og ofte er bussene fulle, selv om de går hvert tiende minutt.

- Andre kommer med innspill om at de vil ha flere ruter som ikke går gjennom sentrum, og det er noe vi jobber konkret med. Det er klart man sparer tid om man skal fra øst til vest og slipper å dra gjennom Midtbyen, sier Opsal. I dag går blant annet rute 16 fra Ranheim via omkjøringsveien til Tiller, og rute 391 mellom Brekkåsen og Lade.

Opsal synes dette er gledelig, og sier det krever en kontinuerlig jobb i forhold til å opprettholde kapasiteten på de mest trafikkerte rutene.  Mandag ble det blant annet satt inn 6 nye leddbusser på rute 36, 66 og 46.

Det krever også at selskapet gjør en grundig jobb når de skal planlegge neste års ruter.

- Vi må følge med i timen. Men vi er også klar over at det er vanskelig å tilfredsstille absolutt alle. Vi jobber for et godt kollektivtilbud for flest mulig.

Ville samle innspillene

Det er første gang Atb går ut med et slikt spørreskjema.

- Vi er alltid interessert i innspill, men dette er første gangen vi gjør det så konkret. Grunnen til at vi gjorde dette slik nå, er at vi får samlet innspillene nå som vi sitter og jobber med rutene for neste år.

Selv om spørreskjemaet ble avsluttet 5. november har du fortsatt mulighet til å si din mening om bussrutene i Trondheim. Atb tar kontinuerlig imot henvendelser på mail, sosiale medier og til sitt kundesenter.

Grethe Opsal i Atv er fornøyd med at mange kom med innspill til bussrutene neste år. Foto: Atb