Det kan virke som om det hviler en liten forbannelse over juletrærne fra Trondheim, enten de havner på Torvet eller i andre europeiske byer.

Det har blitt en tradisjon at Trondheim kommune sender et juletre til den tyske byen Hamburg. Fredag morgen ble et nytt tre felt på Selsbakk i Trondheim. Selve fellinga gikk uten problemer. Nå gjenstår det å se om frakten går greit og om de tyske innbyggerne blir fornøyde.

Suksess på tredje forsøk

Allerede for 20 år siden begynte sagaen om trøblete trær fra Trondheim. Kommunen hadde i 1992 sendt et tre til Amsterdam, men det pjuskete treet ble så dårlig mottatt av innbyggerne i den nederlandske byen at det ble byttet ut. Toppen på tre nummer to knakk også - før endelig tre nummer tre kom frem til byen i fin form.

Seks år senere knakk treet som skulle til Amsterdam under omlasting i Ålesund.

I 2003 var det treet som havnet på rådhusplassen i Hamburg som ikke falt i smak. Da Ottervik skulle tenne grana var treet blitt brunt og nesten tomt for nåler. Det likte de tyske innbyggerne svært dårlig.

To år senere, like før jul i 2005, gikk det galt under selve hogginga. Mens Kari Larsen satt hjemme på Berg og ventet på de avtalte hoggerne drev de og felte et tre lenger borte i gata. Det pjuskete treet havnet på Torvet, men ble senere byttet ut med en slank og lekker kommunal gran.

Knakk i to

I 2011 gikk det igjen galt med treet som skulle til Hamburg. Under monteringa på torget i Hamburg knakk det 15 meter høye treet i to deler ved ni meters høyde.

Heller ikke treet på Torvet i Trondheim slapp unna i fjor. Kraftige vindkast tok med seg stjerna, og brannvesenet måtte redde den dinglende julepynten før den falt ned og skadet noen.

Husker du flere episoder? Del dem i kommentarfeltet under artikkelen!