Denne trioen håper heiser og løyper er klare til å bli tatt ibruk om tre år. Fra venstre Haakon Utby, NTNUI, Gry Haug Binde og Nelly Maske (t.h.), begge Trondhjems Skiklub. Foto: Kim Nygård

Saken handlet om en reguleringsplan for Gråkallen-området, og ni av politikerne gikk for alternativet som innebærer grønt lys for en utbygging av et skianlegg i Litj-Gråkallen og nedover til Kobberdammen, mens SV og KrF's to representanter stemte i mot.

– Vi er svært glad for den brede støtten fra politikerne. Vi ser frem til å kunne gå videre med planene om å realisere Gråkallen Vinterpark. Vi håper at det kan stå ferdig et skianlegg som barn og unge kan få glede av i løpet av få år, sier daglig leder Gry Haug Binde i Trondhjems Skiklub. Det er skiklubben sammen med Sportsklubben Freidig, NTNUI og Sør-Trøndelag skikrets som har tatt initiativ til vinterparken.

En full utbygging med 4-6 heiser og flere løyper vil koste omtrent 68 millioner kroner.

KRONIKK: La ungdommen ta Bymarka

Prosjektet er omstridt, og Trondhjems Turistforening, Naturvernforbundet og andre naturorganisasjoner har gått i mot skianlegget. Disse har pekt på hensynet til naturen i området og at det vil være vanskelig å få et slikt anlegg til å bære seg økonomisk. Det er også pekt på at et anlegg i Gråkallen vil kunne true økonomien til alpinanlegget i Vassfjellet.