Klokken 22.47 lørdag kveld mottok politiet i Sør-Trøndelag melding om skrik og rop fra området Dronningens Gate-Kjøpmannsgata i Midtbyen.

- En person reagerte på ropingen og tok seg mot stedet der skriket kom fra. Da han nærmet seg stakk det en person fra stedet, opplyser operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mann pågrepet

På stedet befant det seg også en dame, og vitnet mente det så ut som et voldtektsforsøk. Han tok derfor opp forfølgelsen på mannen som stakk fra stedet, og kort tid senere kunne politiet pågripe mannen.

- Fornærmede opplevde situasjonen som et voldtektsforsøk, og det er slik vi behandler saken videre, sier kriminalvaktsjef Alfred Kviset.

Etterforskes videre

Kvinnen i slutten av tjueårene ble tatt hånd om av politiet, og ble også sendt til undersøkelser på voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital. Hun er også avhørt, videre etterforskning vil forsøke å avklare hendelsesforløpet.

Den siktede mannen som er tidlig i tjueårene blir avhørt iløpet av kvelden. Kviset utelukker ikke at mannen blir framstilt for fengsling.

På Twitter takket politiet i løpet av natta de observante vitnene som meldte fra om hendelsen, og som sørget for at mannen ble pågrepet.