Store styrker fra brannvesenet rykket natt til lørdag ut til melding om brann ved St. Olavs Hospital. Meldingen kom inn klokken 00.10.

- Da sendte vi ut mannskaper fra to stasjoner. Like etter fikk vi melding fra AMK om at det var meldt om røykutvikling, og vi sendte derfor ut mannskap fra ytterligere to stasjoner, forteller vaktleder Arne Lien ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

I det brannmannskapene kom frem hadde ansatte ved St. Olav evakuert pasientene i området, og brannvesenet kunne fokusere på å slukke branntilløpet og tørke opp vannet. Brannen fant sted i bygningen der akutten og hjerte-lunge-senteret holder til.

- De ansatte ved St. Olav gjorde alt rett og gjorde en utrolig bra jobb, sier Lien.

Pasienter evakuert

Også politiet rykket ut til meldingen med flere patruljer.

- Det har vært røykutvikling på et bad i pasientrom i femte etasje. I den forbindelse ble det foretatt en evakuering og flytting av en del pasienter, forteller innsatsleder Thomas Kvam i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han er ikke kjent med hvor mange pasienter som ble evakuert som følge av branntilløpet, men det skal kun være snakk om pasienter fra tilstøtende rom.

- I forbindelse med røykutviklingen ble også sprinkleranlegget utløst, forteller Kvam.

Startet i søppelbøtte

Ingen personer ble skadd, men sikkerhetssjef Roald Hammer ved St. Olavs Hospital bekrefter at noen får behandling for å ha pustet inn røyk.

- Noen har fått ubehag av røyken, sier Hammer, som ikke har detaljer på hvor mange personer det er snakk om.

Sprinkleranlegget gjorde at det kom en del vann på rommene.

- Fire rom er vannskadd, sier brannmester Rune Olsen ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Det er uvisst hva som er årsaken til bannen. Politiet melder imidlertid at røykutviklingen skal ha kommet fra en søppelbøtte på badet. Rommet disponeres av to pasienter.

- Politiet vil opprette sak på brannen på vanlig måte, forteller Kvam.