Det var klokken 07.25 lillejulaften at politiet fikk melding om at en livløsmann lå i snøen på en parkeringsplass på Byåsen.

- Mannen er erklært død, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved politiet i Sør-Trøndelag.

Krimtekniske undersøkelser

Politiets innsatsleder opplyser at siden personen er funnet utendørs vil de få gjennomført krimtekniske undersøkelser. Han forteller imidlertid at det er ikke mistanke om noe kriminelt. Krimteknikerne hadde gjennomført sine undersøkelser på stedet ved 09.30-tiden.

- Det er ikke funnet noen ytre tegn til vold, sier Aaslund.

Mannen er identifisert og vil bli obdusert.

Beboer på helse- og velferdssenter

Mannen ble funnet mellom to biler på parkeringsplassen, og den ene bilen er avdødes.

- Han er beboer på helse- og velferdssenteret like ved. De har alle kategorier med beboere, men dette er en person som skal klare seg selv, opplyser operasjonsleder Aaslund.

Det er fortsatt usikkert hvor lenge mannen lå i snøen.

- Det er vanskelig å si, spesielt siden det har vært så kaldt, sier Aaslund.

Politiet har avhørt personell på helse- og velferdssenteret. Lederen på helse- og velferdssenteret er orientert om saken og sier til adressa.no at hun er i ferd med å ta hånd om de ansatte. Hun ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Ukjent dødsårsak

NTB meldte søndag morgen at vedkommende skal ha falt og slått seg, men ifølge politiet er dette spekulasjoner. Dødsårsaken er ikke kjent. Politiet konsentrerer nå innsatsen rundt å kartlegge de siste sikre observasjoner av mannen. Blant annet snakkes det med personer på helse- og velferdssenteret.

Parkeringsplassen og en tilstøtende vei ble sperret etter funnet av mannen. Ifølge adressa.nos reporter på stedet ble sperringene opphevet ved 09.30-tiden.  I halv nitiden var en politipatrulje og en legevaktbil på stedet.

Krimteknikere undersøkte stedet søndag morgen. Foto: Jonas Bjørkli
Politiet fikk melding om den livløse mannen rundt halv åtte om morgenen.