Styret i Studentsamskipnaden i Trondheim har i dag besluttet å trekke seg fra planene om studentboliger i Trondheimsporten. Det betyr at SiT blir forsinket med nye boliger.

For kostbart

Kunnskapsdepartementet gir tilskudd på 250 000 kroner til hver studentbolig - under forutsetning av at byggekostnaden ikke overstiger 700 000 kroner.

- Byggeskostnadene i Trondheimsporten vil komme utenfor kostnadsrammen på 700 000 kroner. Når vi ikke heller ikke har fått tilskudd til mer enn 100 boliger for 2013, kan vi ikke ta risikoen på å bli med på dette,  sier styreleder Amund Aarvelta i SiT.

Samskipnaden mangler fortsatt tilskudd til 200 boliger som er under bygging på Lerkendal

- Vi vet ikke hvilke tilskudd vi vil få i fremtiden. Samskipnaden kan ikke ødelegge handlingsrommet sitt fremover. Det er heller ikke riktig å bygge så dyrt at husleien blir urimelig høy. Vår rolle er å tilby billige boliger og dempe presset på utelieboliger. Nå er SiT på jakt etter prosjekter med god økonomi i seg, sier Amund Aarvelta.

Tilbakeslag

SiT har i flere år varslet Kunnskapsdepartementet at det ikke er mulig å bygge boliger innenfor kostnadsgrensen, med byggeprisutviklingen som har vært i Norge.  SiT har i dag boliger til 15 % av de 32 000 studentene i Trondheim.

- Vi har prøvd å være offensive. Målet er en dekningsgrad på 20 prosent i 2020. At vi nå må si nei til Trondheimsporten, er et stort tilbakeslag for den målsettingen, sier konsernsjef Knut Solberg i SiT. Mens SiT venter på høyere kostnadsramme og større tilskudd, skal det jobbes med planer for bygging på egne tomter på Moholt, i Klostergata og eventuelt på kommunalt eide tomer på Sorgenfri.

Tilskuddene til studentboliger de siste årene har ligget på 1000 for hele landet. Mange mener nå at tallet må opp i 2000 for å nå de nasjonale mål.