Pstereo-festivalen i Trondheim profilerer seg som en miljøvennlig festival, og sjefen selv kjører derfor rundt i en liten rød elbil. For å kjøre denne elbilen trenger den naturlig nok strøm, som den kan hente på parkeringsplasser reservert for elbiler. Ifølge Pstereosjef Frode Halvorsen blir disse plassene alt for ofte okkupert av vanlige biler.

- Det er synd at folk ikke legger merke til skiltingen, sier Halvorsen til adressa.no.

Hva tenker du om elbilsituasjonen i Trondheim? Kommenter i debattfeltet under artikkelen.

- Skjer flere ganger i uken

Som regel opplever Halvorsen at det står vanlige biler på elbilplassene på Leüthenhaven i Trondheim omtrent en gang i uken, men den siste måneden har det skjedd flere ganger i uken.

Dette synes han er problematisk. Men han vet hvordan han håndterer de feilparkerte bilene.

- Jeg må ha strøm på bilen for at jeg blant annet skal komme meg i barnehagen og hente barnet mitt etter jobb. Om jeg får til å lade ved siden av bilen som står parkert, gjør jeg det. Men om det ikke går, parkerer jeg inn bilen som står parkert og varsler Trondheim Parkering, sier Halvorsen.

- Få opp større skilt

Han mener at det burde komme opp større skilt på Leütenhaven slik at det blir tydeligere at kun elbiler kan parkere der.

- Skiltene må gjerne være på engelsk også, for når bobilsesongen kommer, er det utenlandske bobiler som står der hver dag.

Formannskapet i Trondheim vedtok i 2008 en plan for etablering av 300 ladestasjoner for elbiler i Midtbyen, men per i dag er knapt 100 ladestasjoner blitt etablert.

Festivalsjef Frode Halvorsen har sett seg lei på biler som parkerer på elbilplassene i Trondheim. Her er Halvorsen avbildet under Pstereofestivalen 2012. Foto: Jens Petter Søraa