Det er fortsatt uklart om Kristiansten Festning blir stengt for ungdom 30. april og 16. mai.

Saken var til behandling i formannskapet i Trondheim i dag, uten at det ble fattet vedtak.

I stedet skal politikerne gjøre et siste framstøt overfor politiet, i et forsøk på å få gjenåpnet Marinen.

Frykter mer vold

Fram til 2007 hadde ungdommene i Trondheim Marinen som samlingssted natt til 1. og 17. mai.

Fyll, bråk, flaskeknusing og ramponering inne på Domkirkegården førte til at Marinen ble stengt.

Siden har ungdommene brukt området rundt Kristiansten Festning som samlingssted, men etter to voldtektssaker de to siste årene er ikke festningsområdet ansett for å være trygt nok.

Håper politiet snur

Politikerne ga derfor rådmannen i oppdrag å undersøke muligheten for å få gjenåpnet Marinen. Etter to runder med politiet er svaret fortsatt nei.

Da saken kom opp i formannskapet i dag var det ventet at politikerne ville fatte vedtak på å stenge Festningen, men avgjørelsen er utsatt.

Etter forslag fra kommunalråd Geir Waage (Ap) skal i stedet ordføreren gjøre et siste framstøt, direkte overfor politimesteren.

- Vi løfter dialogen til øverste nivå, og håper de to lederne blir enige. Vi mener at Marinen er mer oversiktelig og tenker det er bedre å ha ungdommene samlet på ett sted, i stedet for at de blir spredt over flere områder, sier Waage.

- Marinen er oversiktelig

Waage mener man har bedre forutsetning for å ha kontroll på ungdommene på Marinen, og at arrangement som Pstereo har vist at man kan avgrense området mot Domkirkegården.

- Festningen har et uoversiktelig skogsområde som er vanskelig å stenge av. De to siste årene var ca 80 voksenpersoner fra politi, Røde Kors og Natteravnene til stede, uten at de kunne forhindre voldtekt. Det betyr at området ikke er forsvarlig. Marinen er åpen og oversiktlig, og vi mener det er mulig å hindre at ungdommene tar seg inn på Domkirkegården.

Står i stampe

Forslaget som lå på bordet i formannskapet i dag har stått i stampe, og to runder om å få åpnet Marinen de aktuelle datoene har så langt ikke ført fram.

- Det mener vi er synd, sier Waage.

Nå håper han og resten av formannskapet at ordfører Rita Ottervik kan overbevise politimester Nils Kristian Moe om at det er riktig å gjenåpne Marinen.

- Alternativt kan vi se på muligheten for å stenge av skogsområdet på Festningen, men jeg er veldig usikker på om det er praktisk mulig.

Møtet blir 14. mars

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag, opplyser atpolitidistriktet skal ha et møte med ordføreren om saken 14. mars.

– Et slikt møte stiller vi så klart på, og jeg blir med. Vihar sagt hva vi mener om saken og prøver å gi de faglige rådene som vi kan, såfår vi ta det derfra. Vi må prøve å finne de beste løsningene, sier Moe.