Etter å ha fått grønt lys fra tingretten kunne politiet tirsdag morgen gjennomføre en ransakelse på flere av rommene ved Persaunet statlige transittmottak i Trondheim.

- Fem menn ble pågrepet og vil bli avhørt etter hvert, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Beslagla narkotika

Aksjonen foregikk uten dramatikk, og politiet var ikke bevæpnet.

- Aksjonen var knyttet til etterforskning som handler om brudd på narkotikalovgivningen. Det ble tatt beslag i narkotika, men jeg vet ikke mengdene, sier Kimo.

De fem mennene er beboere ved mottaket. De ble hentet av politiet klokka 07.00 tirsdag morgen.

I går måtte politiet også rykke ut til Persaunet fordi det oppsto interne uenigheter mellom de som bor på mottaket og de som driver stedet.

- Denne aksjonen hadde ikke sammenheng med det i går, forklarer Kimo.

Ansatte slo alarm til politiet

Daglig leder Hallstein Saunes i Link AS som driver Persaunetstatlige transittmottak er fornøyd med samarbeidet med trondheimspolitiet.

- Gårsdagens episode handlet om en gruppe beboere som etter enuoverensstemmelse med mottaksledelsen valgte å utagere fysisk. Vi ba politietom assistanse, forklarer Saunes.

Beboere og ansatte er i dialog for å få løst konflikten i løpet avdagen.

Når det gjelder dagens aksjon forteller Saunes at det var ansatteved mottaket som hadde mistanke om at noen av beboerne brukte marijuana på mottaket.

- Politiet gjennomførte en ransakelse som ble utløst av vårrapportering. Vi ønsker ikke beboere som bryter norsk lov, forklarer Saunes.

Han legger ikke skjul på at det har vært en del uønskede hendelserved Persaunet mottak tidligere, men mener miljøet har blitt bedre.

- Det siste halve året synes jeg det har vært ganske så stille ogrolig, sier Saunes.