Formannskapet sine fire Ap-representantene ønsker å vurdere et tiggeforbud.

- Vi må uansett gå en runde i egne rekker før vi finner ut hva partiet går for. Men for oss som til daglig jobber med problemstillingen er det tydelig at noe må gjøres, sier kommunalråd John Stene (Ap).

Kommunen har tidligere innført meldeplikt for tiggere som innebærer at de må registrere seg hos politiet for å få lov til å tigge.

– Vi har strukket oss langt for å hjelpe utenlandske tiggere sammenlignet med andre byer, sier John Stene til Vårt Land.

Tomme for virkemidler

LEDER: Politiet på rett spor

Kommunen har iverksatt flere tiltak for tiggerne. Blant annet har de tilrettelagt et område utenfor byen hvor de kan bo lovlig, og de har gitt tiggerne mulighet til å få husly hos Frelsesarmeen på ekstra kalde netter. I tillegg er Vår Frues kirke nattåpen. Nav har også vært tilgjengelig for registrering og rådgivingshjelp.

– Vi opplever at en del av de utenlandske tiggerne som kommer hit, kanskje har andre målsettinger enn å tigge. Det har også vært problemer knyttet til at flere driver med oppsøkende tiggervirksomhet og banker på dørene til folk for å be om penger, sier Stene.

- Kriminaliserer fattige

Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Dag Aakre, liker ikke forslaget.

– Å forby tigging favner veldig bredt. Det er et forslag som også vil kriminalisere norske rusmisbrukere og fattige, sier Aakre.