Det forteller direktør for Starbucks Norge, Jan Abrahamsen.

I dag finnes det kun én Starbucks i Norge, ved Gardermoen flyplass.

Men i løpet av det kommende året vil nye avdelinger gjøre sitt for å etablere den amerikanske kaffekjeden i både Norge og Sverige.

- Som et av de største byene i Norge er Trondheim et interessant sted å etablere seg. Samtidig synes vi det er et gunstig tidpunkt fordi vi også åpner opp en avdeling ved Trondheim lufthavn, Værnes. Vi vil forsøke å åpne alle de tre avdelingene i samme tidsperiode, sier direktøren.

Sparsom med informasjon

Ikke alt er hundre prosent avgjort med tanke på beliggenhet, ifølge direktøren. Derfor er han sparsom med informasjon på den konkrete beliggenheten til de to avdelingene i byen.

- Men de vil dukke opp på steder som er svært sentrale, sier direktøren.

På spørsmål om han tror det er et godt marked for kaffe i Trondheim, svarer han:

- Kaffemarkedet i Trondheim i dag er preget av kvalitet, og nettopp derfor mener vi at det er rom for flere kaffesteder. Vi er sikker på at vi vil finne vår egen plass i byen, sier Jan Abrahamsen til adressa.no.

Frykter ikke konkurransen

En av eierne bak allerede etablerte kafeer som Jordbærpikene og Choco Boco, Roger Torgersen, frykter ikke konkurransen fra den amerikanske kaffegiganten.

- Det blir fabelaktig, rett og slett. Jeg gleder meg, og synes det er et fantastisk tilskudd til byen, sier han.

I likhet med Torgersen mener eier av Dromedar i Trondheim, Preben Oosterhof, at kaffekjedens inntreden bare er positivt.

- Vi har jobbet alene 16 år i Trondheim som et kaffebarkonsept, og trenger konkurranse. At kunder får et mer differensiert tilbud er bra. Vi tror at et økt tilbud, vil bidra til at flere bruker kaffebarer, sier han.