I tirsdagsutgaven av Adresseavisen innrømmet politiet at de har mistet kontrollen over det rusbelastede ungdomsmiljøet i Sentrum, og at ungdom ned i 12-årsalderen kjøper, selger og misbruker narkotika i bygatene hver eneste dag.

Saken har vekket sterke reaksjoner fra politikerne i Trondheim.

I et lukket samarbeidsmøte mellom formannskapet og ledelsen i politiet, med politimester Nils Kristian Moe i spissen, er utviklingen av ungdomsmiljøet et av punktene på agendaen.

Ordføreren overrasket

- Vi har hatt et politirådsmøte der hele formannskapet og politiledelsen var til stede. I dag har den generelle kriminalitet stått på dagsorden. Ungdomskriminalitet har vært et særskilt tema. Det har også sexkjøpsloven , tigging og kriminalitet i kjølvannet av dette og håndtering av festdagene i mai med fokus på ungdom og sikkerhet, sa ordfører Rita Ottervik (Ap) da møtet var over.

- Vi har hatt situasjoner fra forskjellige bydeler, men også i Midtbyen. Der det har vært oppblomstring av ungdom på Trondheim Torg. Men den omfattende beskrivelsen jeg ble kjent med gjennom avisoppslagene overrasket meg, sier Ottervik.

- Kan ha vært for slappe

Yngve Brox, kommunalråd for Høyre, sier det er svært viktig å få fakta på bordet.

- Det kan være fare for at god statistikk har ført til at både kommunen og politiet har vært for tilbakelent, skriver Yngve Brox (H) i en tekstmelding til Adresseavisen.