Lørdag 4. mai vil Norsk Mustang Club ha sin årlige vårmønstring hvor det skal stilles ut Ford Mustang i alle slags aldre og varianter. Vårslippet av mustangene skjer på Erkebispegården i Midtbyen i Trondheim.

- Oppmøtet vil variere ut fra været. Det kan være alt fra 15 til 40 biler som kommer fra Midt-Norge og Östersund, sier materialforvalter Jon Arne Lines i Norsk Mustang Club avd. Midt-Norge.

Adressa.no har dekket mustang-treff tidligere. Se videoreportasje til høyre fra tidligere treff.

Flest fra 60-tallet

Ford Mustang har 50-års jubileum neste år. Den har vært i uavbrutt produksjon siden 1964.

- Det pleier å dukke opp biler fra de fleste årsklasser, men hovedinteressen ligger på biler fra 60-tallet.

Kvaliteten på bilene er ekstremt høy, noe som er blitt kommentert av amerikanske bilkjennere som har vært på tidligere arrangementer i klubbens regi, skryter Lines.

Ford har gjort flere endringer i bilens levetid, noe som betyr varierte doninger på utstillingen i helga. Det finnes også flere typer karosseri, som for eksempel «fastback», «hardtop», «coupe», og «convertible».

- Treffer hjertet

Ifølge Lines var målet til Ford å lansere en enkel. solid og sporty bil til en fornuftig pris. Suksessen kom raskt, og folk sto på venteliste for å få det nye vidunderet.

- Hvorfor er folk så lidenskapelige når det gjelder Ford Mustang?

- Det er en bil som treffer hjertet, og blir der. Bilen har store motorer, mye sjarm og har modeller for enhver smak. Det er Norges største merkebilklubb, sier Lines.

- For min del er mustangen en bil som bestandig har stått øverst som «The American Icon». Det er en bil som fyller alles behov, hevder entusiasten.

- Velger Ford foran Domen

Lines gleder seg til å gjøre publikum kjent med denne klassikeren av en bil, og forteller at mange er nysgjerrige på mustangene.

- Vi opplever ofte at folk spør om bilene, tar bilder og forteller om egne biler de har hatt. Turister som egentlig skulle på omvisning i Nidarosdomen, stikker innom utstillingene våre i stedet, forteller Lines.

I midten av august vil trolig turistene få enda mer å knipse bilder av. Da er det Hot August night-treff i Norsk Mustang Club, og da er det gjerne 80 til 100 biler som deltar.

Dersom værgudene er på mustangklubbens side, så kan man forvente storinnrykk fra hele Midt-Norge. Dette er fra et tidligere vårslipp. Foto: NORSK MUSTANG CLUB