Da den venstreradikale gruppen «Tjen Folket» entret Munkegata, var det med blussende lys hevet over hodet på en maskert mann som gikk midt i toget.

Minuttet senere ble et nytt bluss tent opp.

Gruppen gikk helt sist i toget, og lyset ble ikke forsøkt slukket. Det var ikke søkt dispensasjon på forhånd, opplyser politiet.

Kan få konsekvenser

Leder for LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot reagerer på hendelsen.

- Jeg fikk ikke med meg episoden, men dette synes vi svært lite om. Jeg mener at dette vil skremme bort folk fra toget. Det er ikke slik at folk skal regne med at noen gjør slikt rundt seg i et 1. mai-tog.

Vil det få konsekvenser for gruppen?

- De vil i hvert fall få beskjed om at dette er uønsket adferd. Siden det er første gangen, så skal de få en advarsel først, men om det gjentar seg så kan dette få konsekvenser, sier Byrkjeflot

- Hører ikke hjemme

Den radikale gruppen har til nå fått tillatelse til å gå i toget, så fremt at deres bannere inneholder budskap som ikke er i strid med LO.

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Randi Fagerholt har ikke registrert hendelsen, men sier at det er liten risiko forbundet med bruk av bluss i slike sammenhenger.

- Bruk av bluss generelt kategoriseres som alvorlig kun ved personskader. Likevel hører ikke bluss hjemme i et 1.mai-tog, det er fullt mulig å markere seg på andre måter, sier hun.

Talsperson for Tjen Folket,  Henrik Ormås mener at stuntet må tolkes som helt ufarlig.

- Slik jeg ser det er det brukt ufarlige visuelle virkemidler for å rette fokus på Norges krigføring i Afghanistan. En handling som er sterkt i strid med hva arbeiderbevegelsen står for. Bluss er et veldig uskyldig virkemiddel i forhold til krig, sier han.