Selv om demonstrasjonen samlet bare 100-150 personer ved 14.30-tiden, var ikke initiativtaker Elisabeth Kjeldstad skuffet.

- Nærmere 900 har meldt seg på via Facebook. Jeg forventer mange flere i ettermiddag når vi får appeller fra tungvekterne, sa Kjeldstad.

Musikk for å varme

Mellom appellene fra scenen på sørvestre torvkvadrant er det underholdningsinnslag. Betty var blant artistene som gjorde en kraftinnsats for å holde varmen i tilhørerne i det kalde maiværet.

Arrangementet har også en post som heter åpen mikrofon, her kan de som vil komme med sine klagemål mot barnevernet.

Flere av tilhørerne bar plakater med bønn om å få tilbake sine barn.

Langvarig

Demonstrasjonen startet klokken 12 og skal pågår helt til klokka 21, med en pause mellom 15 og 16.

Advokat Venil Katharina Thiis og Svend Undseth i Pensjonistpartiet i Trondheim var blant dem som holdt appeller.

- Hva vil du med demonstrasjonen?

- Vi krever granskning av barnevernet i hele landet for å avdekke lovbrudd som foregår. I dag skjer omsorgsovertagelser på et altfor tynt grunnlag. Barnevernet bruker også altfor sjelden biologisk familie når overtagelser skjer. Langt mer kunne vært gjort med hjelpetiltak i hjemmet, sier Elisabeth Kjeldstad. Hun har arbeidet i over ett år for å få til samlingen i Trondheim. Kjeldstad har arbeidet i barnevernet i Trondheim er er part i en pågående sak som gjelder hennes egen familie.

Krever granskning

- Hvem er arrangør?

- Vi var to initiativtakere, men den andre trakk seg. Nå er det bare meg, og jeg har betalt alt fra egen lomme. Demonstrasjonen er en start, jeg går med tanker om å starte en organisasjon. Vi vil ha et barnevern som fungerer og er til beste for barna.

Ifølge Kjeldstad er målet å samle inn 3000 underskrifter med krav om gransking for å få Stortinget til å ta opp saken.