- Sexkjøpsloven har gjort situasjonen for sexarbeidere i Norge mye verre enn den burde være. Jenter kjeppjages fra hotell til hotell, og forfølges av politiet selv om de ikke gjøre noe ulovlig. Jeg mener sexkjøpsloven og hallikparagrafen bør fjernes, sier eskortepiken Hege Grostad til VG.

Hun har i lengre tid argumentert mot sexkjøpsloven og hallikparagrafen i sosiale medier og i kronikker i forskjellige medier, skriver VG.

Vil ha tryggere hverdag

Grostad jobber på innemarkedet i Oslo, og mener sexarbeidere ønsker trygge arbeidsforhold.

- Det jeg og mange andre sexarbeidere ønsker er respekt, rettigheter og trygge arbeidsforhold, sier hun til VG.- Sexkjøpsloven hindrer ikke sexsalg. Man må snu på det, og spørre hvordan man kan gjøre hverdagen for sexarbeidere tryggere, fortsetter Grostad.

- Stabilt antall selgere

Sexkjøpsloven ble innført i Norge i 2009. Etter loven ble innført, er det ulovlig å kjøpe sex. Det ble anmeldt over 160 sexkjøp i Sør-Trøndelag i fjor, ifølge NRK.

Astrid Renland, daglig leder i Pion (Prostituertes interesseorganisasjon i Norge) opplyser at antallet prostituerte i Norge holder seg stabilt.

- I og med at tallet på selgere har vært så stabilt, så kan man anta at sexkjøpsloven har hatt lite å si for å begrense sexkjøp, sier hun til VG.

- Holdningsskapende

Jan Bøhler var en av pågangsdriverne for å innføre loven. Han mener det er en lov som handler om menneskesyn og verdier.

- Det er en lov som har som formål å være holdningsskapende, fordi vi ikke vil ha et samfunn der det er greit å kjøpe andres kropp. I vår moderne likestilte verden bør vi legge bak oss dette perverterte kvinnesynet – og det markerer denne loven, sier Bøhler til VG