Brua mellom Haakon VIIs gate og Ikea kollapset rundt 14.30-tiden onsdag ettermiddag. I sekundene før ulykken, var Tonje Frengen på jobb i kantina i andre etasje på Nardo bil – som ligger ti-tjue meter fra brua.

- Jeg hørte et smell. Det var veldig tydelig. Så begynte det å klirre i glassene, sier hun til adressa.no.

Hang fra brua

Frengen løp ut fra kantina. Hun tenkte umiddelbart at en bil hadde kollidert utenfor. Da så hun at brua utenfor bygget hadde kollapset. Så la hun merke til en mann i selvlysende klær.

Se bildene fra brukollapsen

- Det første jeg la merke til, var at brua var formet som en U. Og midt i U-en hang det en mann kledd i gult. Han hang over det som var rast ned – to-tre meter over bakken, sier Frengen.

Mannen forsøkte å klatre opp igjen. Anleggsarbeideren sier til VG at hånda satte seg fast i en armering. Han og andre som jobbet på broa hørte i likhet med Frengen en et smell.

- Så hørte vi enda et smell og alt kollapset, sier mannen til avisa.

Anleggsarbeideren skal kun ha pådratt seg lettere skader i ulykken.

Skal sitte fastklemt

Kort tid etter at Tonje Frengen så at broa hadde kollapset så begynte det å komme utrykningskjøretøy til stedet. En ambulanse var på plass etter noen minutter. Så landet luftambulansen.

- Det gikk veldig fort, sier hun.

Frengen ble stående å se på ulykkesstedet. Hun la merke til at det var flere personer som lot til å være alvorlig skadd. Så langt har politiets innsatsleder Anders Bang Danielsen bekreftet at flere personer er fraktet til St. Olavs Hospital med skader av varierende alvorlighet.

Sykehuset melder på egne sider at fire personer er brakt inn. To menn får behandling i avdeling for moderate skader, og tilstanden skal være stabil for disse. Ytterligere to menn får behandling hos legevakt.

I 15.30-tiden jobbet flere gravemaskiner, politi og brannvesen på spreng med å få fjernet stålrør, betongbiter og treverk fra veibanen under brua. Vitner skal ha fortalt at det var en bil under brua da den raste sammen.

Minst én person skal sitte fastklemt.

Politiets innsatsleder Anders Bang Danielsen leder arbeidet på ulykkesstedet. Foto: TV-ADRESSA