Klokken 10.35 begynte maskinene å rydde området rundt selve konstruksjonen. Det kunne de gjøre etter at politiet i går kveld ga klarsignal til oppryddingsarbeidet.

Det er estimert at arbeidet vil ta mellom tre og fire dager. Politigranskningen vil fortsatt pågå både denne og neste uke.

Skal samarbeide

– Ulykkesstedet  er ikke frigitt, men vi har gitt tillatelse til at arbeidet med å rydde området kan begynne. Det er fordi at vi ser nødvendigheten av at Håkon VII gate blir gjenåpnet for trafikk. Samtidig må vi ivareta undersøkelsen på en ansvarsfull måte, sier seksjonsleder for etterforskning i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Are Kattem.

Det mener han er fullt mulig, til tross for at det vil foregå oppryddingsarbeid på stedet. Dette arbeidet vil gjøres i samarbeid mellom politiet og Reinertsen.

– Vi har engasjert sakskyndig personell som skal inn å gjøre undersøkelser i forbindelse med ryddingen. De har kompetanse som politiet ønsker å benytte seg av.

Han vil ikke si hvilken kompetanse det gjelder, men bekrefter at de er innhentet fra NTNU. De vil bli oppnevnt av retten på mandag, men for å spare tid så er ekspertene allerede i sving denne helgen.

Reinertsen som har bygget brua, har engasjert Veidekke Entreprenør AS, avdeling Dokken Miljø i jobben med å få åpnet veien. Partene har allerede en avtale på riving av gamle bruer bygd av Reinertsen.

Stenger innherredsveien

– Vi bistår med blant annet maskiner og utstyr. Vi har ekspertkompetanse på feltet og har spesialutstyr for riving. Det er blant annet snakk om sakser til å klippe jern med og solide bur på maskinene, slik at guttene kan føle seg trygge inne i dem, sier Hans Christian Andersen, avdelingsleder ved Dokken Miljø.

Det overhengende ansvaret for rivingen er det Reinertsen som vil ha.

Statens vegvesen opplyste fredag at Innherredsveien kan bli stengt opptil et par timer under arbeidet, av hensyn til sikkerhet.

Arbeidet begynte tidlig på lørdag. Både politi og annleggsarbeidere var på plass.
Dokken Miljø bistår med maskiner og utstyr.