Et ektepar på tur til Dragsten, ei bygd mellom Selbu og Trondheim, stoppet opp da de la merke til ei merkelig pappeske som lå i veikanten. De fikk seg litt av en overraskelse da de tittet nærmere i eska.

- Det var fem kattunger som var dumpet i ei pappeske på en ganske øde veistrekning. Eska hadde veltet, og vi frykter at det kan ha vært enda flere kattunger i eska, sier leder Hege Wensell i Dyrebeskyttelsen Norge Trondheim og Omegn.

Starten på dumpesesongen

Ekteparet ringte politiet som igjen satte dem i kontakt med Dyrebeskyttelsen. De samlet sammen kattungene og dro rett til Dyrebeskyttelsen i Sluppenveien. Hun tror kattungene er mellom ti og tolv uker gamle.

- For oss er dette starten på en forferdelig sesong. Mens andre gleder seg til sol og sommer, så går vi rundt og gruer oss til at dumpede kattunger skal komme inn, sier Wensell nedslått.

Så en bil i veikanten

Kattungene er i god form, og har tydelig fått stell frem til de ble dumpet. Ekteparet som fant dem har opplyst at de så en bil i veikanten like før de oppdaget esken, og mistenker at det var da kattungene ble dumpet.

Wensell frykter også at kattemoren kan ha fått et nytt kull, og at katteeieren gjentar strategien.

- Dyrevelferdsloven sier at det er en straffbar handling å hensette dyr i hjelpeløs tilstand. Vi anmelder alltid slike saker til politiet. Vi oppfordrer sterkt å ta den enkle turen til veterinær og få katten din kastrert, sier hun.

- Reagerer med vantro

Dersom noen har sett noe mistenkelig på veien mellom Jonsvatnet og Selbusjøen i løpet av søndag ettermiddag ber Wensell om at man melder ifra til Dyrebeskyttelsen eller politiet.

- Folk som finner dumpede katter reagerer alltid med vantro. Dette er den verste form for ansvarsfraskrivelse. Jeg forstår ikke at noen kan tro at dette er til det beste for dyrene, sier hun bekymret.

Du kan kontakte Dyrebeskyttelsen Norge Trondheim og Omegn på telefon 95 22 52 75 eller ved å besøke nettsiden deres.

Det var denne esken kattungene ble funnet i. Foto: DYREBESKYTTELSEN NORGE TRONDHEIM OG OMEGN
Det kan ha vært flere kattunger i esken, siden den lå på siden da den ble funnet. Foto: DYREBESKYTTELSEN NORGE TRONDHEIM OG OMEGN