For to uker siden mottok politiet en søknad fra Norwegian defence league (NDL) om å arrangere en demonstrasjon i Trondheim for å få ytret sitt budskap.

- Søknaden er innvilget. Vi har vært i dialog med gruppa og gitt de vilkårene for demonstrasjonen. Vi har gitt dem tillatelse til å ha sin demonstrasjon i Ilaparken 25. mai, mellom klokken 12  og 14, sier stabssjef Torgeir Moholt ved Sentrum politistasjon til adressa.no.

Like etter kom det inn to andre søknader til politiet, fra Sos Rasisme og Trondheim mot rasisme.

Disse fikk også innvilget søknadene sine, og har blitt tildelt hver sin park i Trondheim å demonstrere i.

Får ikke nærme seg hverandre

Sos Rasisme skal være i Tordenskjoldparken og Trondheim mot rasisme skal ha tilhold i Lademoparken. Alle demonstrasjonene holdes på samme tidspunkt.

- Det er viktig for politiet at ytringsfriheten ivaretas og at lovlige demonstrasjoner blir gjennomført. Men vi har vært tydelig på at vi ikke tillater at det utvikler seg til et slag der de forskjellige gruppene beveger seg inn i hverandres parker, sier Moholt.

- Forventer konfrontasjoner

Politiet vil ha et fokus på bemanningen i Trondheim inn mot denne helga.

- Med tanke på erfaringene politet har med disse gruppene, vil vi ha en skjerpet våkenhet rundt demonstrasjonene.

- Forventer politiet bråk?

- Vi ser for oss at det kan bli konfrontasjoner, men det ønsker vi ikke, sier stabssjefen.

Rekrutterer på Facebook

Norwegian defence league (NDL) opplyser på sin Facebookside at de vil bruke Ilaparken til å vise sin motstand mot Islam. Torsdag ettermiddag meldte 26 personer at de vil delta i demonstrasjonen i Ilaparken.

Trondheim mot rasisme inviterer også folk på Facebook om å delta i sin demonstrasjon 25. mai. De arrangerer det de kaller en folkefest i Lademoparken. 196 personer er hittil påmeldt.

Sos Rasisme har ikke opprettet et arrangement på Facebook, men skriver i en kommentar på siden at mange kommer til å møte opp og vise sin motstand mot NDL.