Peter Verme ankom Granåsen i går kveld for å lete etter hunden Qimmi. En gruppe på rundt åtte personer lette hele natten etter den savnede hunden. Like etter klokken 8 lørdag morgen ga letingen resultat, etter 50 timer.

- Vi fikk en telefon om at hun var observert ved Våddan gård. Vi dro opp dit for å lete etter henne og fikk øye på henne. Hun kom etter hvert løpende ved siden av bilen. Jeg kastet meg over henne. Det ble mye kos da vi fikk tak i henne, forteller Verme, som er en venn av eieren til hunden.

Qimmi ble påkjørt i Okstadbakken torsdag formiddag, og har vært savnet siden da.

Mye kos

Verme, eier Hilde Dalos Aune og resten av gjengen som har lett etter Qimmi i hele natt forsøker å ta seg igjen etter letingen. Qimmi får mye kos, både av eieren og resten av gjengen.

- Det ble både grining og jubel, forteller Verme.

Dalos Aune, som kom rett fra Værnes etter ferietur for å lete, er overveldet over innsatsen folk har lagt ned i letingen.

- Folk jeg aldri har møtt før bidro. Folk har kommet fra Nittedal, Vestfold og Verdal. Jeg håper de som måtte havne i tilsvarende situasjoner får den samme støtten. Jeg vet i hvert fall at jeg skal bidra om noe sånt skjer igjen.

Fin form

Hun satt i bagasjerommet til bilen sammen med Qimmi da adressa.no møtte folk og hunder på Shell Granåsen lørdag morgen. Qimmi, som virker uskadd og etter forholdene i fin form, hadde tydeligvis fått nok av å være ute.

- Hun virker sliten, og vil ikke komme ut av buret. Men det virker som hun er i fin form. Nå skal hun få litt mat og vann, før vi drar til veterinæren. Hun har jo tross alt blitt påkjørt, sier Dalos Aune.

Med Qimmi tilbake til eieren, kan de som har brukt oppimot to døgn på å lete endelig slappe av.

- Jeg skal legge med for sove etter at jeg har vært oppe i hele natt. Så drar jeg tilbake til Nittedal, sier Peter Verme.

Eier Hilde Dalos Aune var lykkelig etter gjenforeningen med Qimmi.
Leteaksjonen etter Qimmi (midt i bildet) samlet folk og hunder som aldri har møtt hverandre før. Disse var blant dem som deltok i letingen. Fra venstre: Gunnar Aune med Simone, Trude Jønland, Jenny Savio (fløy fra Vestfold for å lete), Peter Verme (kjørte fra Nittedal), Tone Merete Bjørnerås med Centa, Hilde Dalos Aune, Elin Bugge, Guri Daling (kom fra Verdal) og Hilde Mathisen med Ola. Foto: Joakim Slettebak Wangen