Dødsulykken 8. mai får ingen umiddelbare konsekvenser for Reinertsen AS

– Vi har ikke vurdert å bytte entreprenør. Derfor har vi ikke gått inn i kontraktsjussen for å se om vi har anledning til sette Reinertsen på døra, sier prosjektsjef Ove Nesje i Statens vegvesen, Region Midt.

– Er dere trygge på at det skal gå bra denne gangen?

– Det er gjort tiltak for å sikre at noe sånt ikke skal skje igjen. Vi forventer at dette skal gå bra.

Ingen følger internt

Som byggherre har Vegvesenet et overordnet ansvar for helse, miljø og sikkerhet, også for brua som kollapset.

– Vil ulykken få følger for prosjektledelsen i Vegvesenet?

– Jeg ser ingen grunn til å gjøre endringer internt. E6-Øst er en av de mest kompliserte veiprosjektene i Norge. Det er jobbet seriøst med HMS i prosjektet. Likevel har det skjedd en ulykke, og det tar vi svært tungt og alvorlig.

Reagerer på stabling

Nesje er kjent med bildet i dagens utgave av Adressavisen som viser at stillasstolper på John Aas-brua står på vaklevorne stabler av treklosser.

– Man trenger ikke være ekspert for å se at dette er galt. Feilen ble imidlertid rettet på umiddelbart etter at den ble påpekt. Vegvesenet skal påse at alt er i orden, men vi har ikke folk ute hele døgnet. Hva som er skjedd her vet jeg ikke, sier Ove Nesje.

Venter på kontrollberegninger

Som en straktstiltak etter ulykken krevde Vegvesenet Region Midt at Reinertsen leier inn en uavhengig tredjepart som skal kontrollere beregningene for brureis og stillas på Rotvollhaugen bru, John Aas-brua på Tiller og ei bru over Rotvollkrysset.

– Dette er bruer som store åpninger i brureisen for å la trafikken passere. Vi venter å få denne dokumentasjonen fra Reinertsen med det første. Uten den vil vi stanse arbeidet på bruene. Kravet om at en uavhengig aktør kontrollerer beregningene gjør vi som et ekstra sikkerhetstiltak. Vi venter på konklusjonene fra politiet og Arbeidstilsynet før vi avgjør om dette vil bli et fast krav, sier prosjektsjef Ove Nesje i Statens vegvesen.

Prosjektsjef Ove Nesje i Statens vegvesen reagerer på hvordan hvordan treklossene for stillaset på John Aas-brua er stablet. Foto: Tipser