(Klikk på kartmarkøren for å se info om hver bomstasjon).

I fjor la bilister i Trondheim igjen nesten 270 millioner kroner i de åtte bompunktene i byen. Fra bommene ble aktive 31. mars 2010 fram til utgangen av 2012 tok bommene inn 735 millioner kroner. Det viser tall Adressa.no har fått fra Trøndelag Bomveiselskap.

Fortsetter inntektene i samme tempo vil bommene ha tatt inn sin første milliard i løpet av 2013.

- Gode beregninger

Inntektene ligger nå på akkurat samme nivå som ventet.

- I forkant ble det gjort veldig gode trafikkmålinger. Derfor er vi ganske akkurat der vi skal være. Det ble beregnet at vi ville ha 270 millioner i inntekter i 2012, sier styreleder Milian Myraunet i Trøndelag Bomveiselskap til Adressa.no.

Bomstasjonen som klart tar inn mest penger er E6 Klett, med nesten 78 millioner bare i fjor.

Nedre Leirfoss er stasjonen med minst trafikk, og minst inntekter. Der var det færre passeringer i fjor enn i 2011. Også på bomstasjonene på Kroppan bru gikk inntektene ned fra 2011 til 2012.

Noe av årsaken kan være at mye trafikk fant veien over Kroppan bru da Sluppen bru ble stengt i 2011. Dermed kan bomstasjonen ha fått «unaturlig» mye inntekter i 2011.

I snitt var det 259 000 bompasseringer hver dag i fjor. Det var en økning på 0,9 prosent fra året før.

Vil at flere skaffer brikke

Fortsatt kjører 15 prosent av bilistene uten AutoPass-brikke. Det er ikke styrelederen i Trøndelag Bomveiselskap fornøyd med.

- Trondhjemmerne kunne godt ha skjerpet seg og vært flinkere til å kjøre med brikke. Det blir brukt en god del penger og ressurser på å identifisere brikkeløse, sier Myraunet.

Fra 1.januar 2014 kommer 14 nye bompunkt opp i Trondheim.

Se hvor bommene skal settes opp her.

Styreleder Milian Myraunet i Trondheim Bomveiselskap vil at flere skaffer seg AutoPass-brikke. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN