Brøske sier at revisjonens grundige arbeid har gjort flere enkeltfunn som underbygger hans frykt om at det er en ukultur i Trondheim kommune.

– Det er overraskende dårlig kunnskap om det etiske regelverket blant ansatte i kommunen, og dette er ikke tilfredsstillende, sier lederen av kontrollkomiteen.

Han reagerer også sterkt på at styret i STPO har nektet revisjonen innsyn i regnskapene sine.

– Det forundrer meg stort at ledere i kommunen, som sitter i dette styret, så til de grader mangler samarbeidsvilje overfor kommunerevisjonen. Det bidrar til at det reises flere spørsmål som jeg har behov for å undersøke nærmere, sier Brøske (H).

– Hva legger du i det?

– Nå skal jeg gå nøye gjennom rapporten og vurdere dette fram til komiteen møtes på onsdag i neste uke, sier Brøske og legger til:

– Jeg merker meg at revisjonen mener at rådmannen burde ha skaffet seg bedre kunnskap om reisevirksomheten, slik at dette kunne vært avverget tidligere.

– Kan saken få konsekvenser for rådmannen?

– Jeg merker meg at rådmannen har iverksatt personalmessige konsekvenser knyttet til enkeltpersoner. Det synes jeg er fornuftig. Det fører til at det etiske regelverket etterleves bedre. Rådmannens ansvar og eventuelle konsekvenser for han, er ett av flere tema det er naturlig å vurdere i forbindelse med den videre behandlingen av saken, sier lederen av kontrollkomiteen.

Rådmann i Trondheim, Stein A. Ytterdahl, sier rapporten viser tydelig at rådmannen har en stor jobb å gjøre for å øke kjennskapet og forståelsen av det etiske regelverket blant kommunens ansatte.

– Jobben med å gjøre reglene kjent for de ansatte har ikke vært god nok. Rapporten avdekker at rådmannen står foran mye arbeid med å forvisse oss om at regelverket er kjent og etterleves av de ansatte. Jeg registerer at en for stor andel av de ansatte har for dårlig kjennskap til reglene, men er tilfreds med at det blant ledende personell er bedring siden vi sist undersøkte dette i 2007, sier Ytterdahl.

Konsekvenser

– Rolf Jarle Brøske, uttaler at han ikke utelukker at saken kan få konsekvenser for rådmannen og kommunaldirektøren for helse. Hva tenker du om det?

– Rådmannen har fått en rapport som er et solid verktøy i arbeidet videre med å styrke kjennskapen, rutinene og oppfølgingen av det etiske regelverket. De konkrete avvikssakene som er fremkommet, blant annet med kommunalt ansatte som har deltatt på reiser, er spesifikke forhold som vi følger opp internt i kommunen.

– Betyr det at det kan få konsekvenser for kommunalt ansatte som har deltattt på kombinerte ferie og fagreiser gjennom Sør-Trøndelag pleie- og omsorgsforum?

– Vi har gjennomført samtaler med ansatte som har deltatt på slike reiser. I vårt tilsvarsbrev til rapporten redegjør vi tydelig for dette, men det er klart at slike regelbrudd vil få konsekvenser, sier Ytterdahl.

Her finner du flere saker om helsetoppsponsingen:

LES KOMMENTAREN: Her trengs mer enn plaster