Etter overfallet dro kvinnen til undersøkelser ved voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital.

- Vi har vært i kontakt med henne, men hun er foreløpig for preget av hendelsene til at hun orker å komme til avhør, sa krimvaktleder Are Løw-Ovesen ved Sør-Trøndelag politidistrikt mandag formiddag.

Politiet fikk gjennomført samtaler og innledende avhør med kvinnen mandag kveld.

- Mer et basketak

Kvinnen har forklart at hun ble angrepet av to ukjente menn på nordsiden av festningsområdet da hun luftet hunden, natt til mandag. Hun meldte selv om overfallet til politiet klokka 01.35.

- Kvinnen har forklart at de to personene la henne i bakken og slåss med henne, og at hunden hennes, en rottweiler, beit den ene angriperen i foten. Hvorvidt dette har bidratt til at angriperne stakk av, vil jeg ikke spekulere i, sier etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Etterforskningslederen mener hendelsen er å betrakte som et basketak, og vil ikke kalle det et forsøk på overfallsvoldtekt.

- Nei. Ut fra det vi vet så langt, er dette langt unna et forsøk på overfallsvoldtekt, sier Momyr.

Satte inn store ressurser

Da hendelsen ble kjent ved politiets operasjonssentral natt til mandag, ble den oppfattet som et forsøk på overfallsvoldtekt.

Det ble satt inn store ressurser for å finne gjerningspersonene. Flere politipatruljer, og tjenestehunder, søkte i området rundt Festningen i timene etter at meldingen kom inn. Polititjenestemenn tok seg også inn i et bolighus i nærområdet.

Sikret spor

I tillegg til patruljene som søkte i området ble også kriminalteknikere kalt ut for å sikre det sentrale åstedet.

- Vi håper spor derfra kan bringe oss nærmere gjerningsmennene, sa Leif Berglund som var operasjonsleder samme natt.

Den ene av gjerningspersonene skal være av utenlandsk opprinnelse, han er ca 1.90 centimeter høy og skal ha hatt på seg en lyseblå jakke. Begge de to gjerningspersonene løp fra stedet.

Politiet tok etter kort tid oppstilling rundt parken for å se etter gjerningspersonene. Foto: Jonas Bjørkli
Kriminalteknikere ble kalt ut for å undersøke området. Foto: Jonas Bjørkli