Geir Arne Bals, produksjonssjef ved Fretex Midt-Norge, fikk nylig nye innsamlingsbokser som skal settes ut rundt omkring på steder hvor man har slitt med tyveri fra boksene. Foto: fretex midt-norge

Nylig ble det sendt 22 nye innsamlingsbokser til Midt-Norge, og i slutten av juni kommer det 44 bokser til. De vil bli prioritert på steder hvor Fretex Midt-Norge har hatt en del tyveri fra boksene sine. Steinkjer, Ålesund og Trondheim er blant stedene som er utvalgt, ifølge Geir Arne Bals, produksjonssjef ved Fretex Midt-Norge.

- Dette er en modell som er forbedret med tanke på muligheten for å fiske ut klesposer. Dersom vi blir fornøyd med denne modellen, vil vi gå for den fremover, sier Bals.

Her finner du din nærmeste Fretex-boks

Dyrere, men bedre

Selv om den nye innsamlingsboksen er dyrere, vil det lønne seg i det lange løp å hindre tyveri fra boksene. Hver nye boks koster rundt 6000 kroner for produksjon og frakt.

- Selve åpningen er litt mindre, men vi ser at folk stort sett leverer i vanlige poser, og det er bra, sier han.

1800 bokser i landet

På landsbasis finnes det 1800 innsamlingspunkter hvor folk kan levere klær. Målet til Fretex er at alle skal være trygge. Men utskifting av så mange bokser tar nødvendigvis en god del tid. Den nye varianten av innsamlingsbokser kom allerede for to år siden, men da ble Østlandet og Vestlandet prioritert.

- I fjor satte vi ut 500 nye bokser, og det vil vi fortsette med i år. Dette er noe vi tar på alvor. Vi har allerede gjort tester som tyder på at de er mye bedre enn de forrige boksene med karuselløsning, forklarer produksjonssjef Arnt-Willy Hjelle i Fretex Norge.

Fretex jobber kontinuerlig med boksene sine, og de vil også videreutvikle innkastluka på den nye boksen. Da er det Midt-Norge som vil være prøvekanin, og vil være først ute med de nye boksene.