Her tar supporterne seg fra Midtbyen til Lerkendal. Delvis til hinder for trafikken. Foto: Blanchy13 (twitter)

Politiet tok torsdag høyde for at det kunne komme opp mot 500 skotske supportere til kampen på Lerkendal stadion. De fotballgale skottene var gjennom hele torsdagen vært godt synlige i bybildet i Trondheim, men skapte lite, eller ingen, problemer.

Tror Rosenborg vinner

Mike Hendry, Brent Jordan og Peter Moffet møter adressa.no utenfor Lerkendal. De er blodfan av St. Johnstone, men har likevel troen på Rosenborg før kveldens kamp.

- Vi håper selvfølgelig at laget vårt vinner, men det virker ikke så lovende, innrømmer de.

Trioen har reist til Trondheim kun for å få med seg kveldens kamp.

David Dickie og Douglas Dickie er to av St. Johnstones største fans, og reiser verden rundt for å se laget spille.

- Vi har selvfølgelig troen på at laget vårt vinner. Det har vi alltid, sier de.

Smale fortau

De eneste meldingene politiet har fått inn på skottenes oppførsel var da supporterne skulle forflytte seg fra Midtbyen og til stadion.

- Vi fikk noen meldinger om at fortauet ble for smalt for dem da de tok seg til Lerkendal, forteller operasjonsleder Wiktor Pedersen.

Da var det nemlig 2-300 supportere som gikk i tog mot stadion, og enkelte begynte å gå i gatene i stedet for på fortauet.

Følger med

Politiet fulgte med, men så seg ikke nødt til å gripe inn.

- Det har ikke vært noen ordensforstyrrelser knyttet til supporterne, sier Pedersen, som bekrefter at politiet har ekstra vakthold ved Lerkendal stadion i kveld.

God stemning

De skotske supporterne har gjennom hele dagen skapt stemning i byen. Dette er godt dokumentert i sosiale medier, og adressa.no har fått tillatelse fra twitter-brukeren @Blanchy13 til å gjengi noen av bildene hun har publisert i løpet av dagen.

Bildene viser blant annet at supporterne i løpet av dagen har vært innom Three Lions for å lade opp til kampen. Hun har også publisert bilder av følget på vei til Lerkendal.

"400 plus Saints fans walking to the stadium! Amazing. Everyone singing and having a great time! Once in a lifetime!" skriver hun under bildet av supporterne som går midt i veien i byen.

Mike Hendry, Brent Jordan og Peter Moffet var kampklare utenfor Lerkendal torsdag kveld. Foto: Marie Kulander Kvitrud
David Dickie og Douglas Dickie reiser verden rundt for å se St. Johnstone spille. Foto: Marie Kulander Kvitrud
Supporterne har skapt liv blant annet på Three Lions i løpet av dagen. Foto: @Blanchy13 (twitter)
David og Douglas Dickie er far og sønn, og har pyntet kroppen med St. Johnstone-tatoveringer. Foto: Marie Kulander Kvitrud