Meningene lot ikke vente på seg da det ble kjent at Miljøpakken hadde bedt kommunalteknikk om å farge asfalten rød fra Bakke bru og ned Nygata på Bakklandet i Trondheim. Byantikvar Gunnar Houen beskrev det hele som «direkte uhyrlig».

- Byantikvaren finner det fullstendig uakseptabelt å ødelegge de historiske miljøkvalitetene ved også i denne delen av byen å skulle innføre røde «sykkeltraséstriper», skrev Houen i sin kommentar til planene.

- Helt skandale

Nå viser det seg at mange beboere er enige med byantikvaren. En av debattantene skriver «Helt enig med byantikvaren! Totalt meningsløst å asfaltere gata rød», mens en annen sier «Nei, det er bra vi har fagkompetanse som kan holde idékåte, ukyndige politikere i tømmene».

Øystein Moe skriver følgende i debattfeltet under artikkelen: «Helt skandale! La oss bygge et kjøpesenter på Bakklandet mens vi er i gang!».

Miljøpakken har på sin side understreket at poenget med rødfargen er å vise at veien er en hovedrute for sykkel.

Bakklandet er en gammel bydel som er kjent for trehusbebyggelsen. Det er ikke første gang Bakklandet har stått i sentrum i drakampen mellom lokalbefolkning og politikerne.

På 70-tallet ble det foreslått å legge motorvei over Bakklandet, men heftige protester førte til at planene ble lagt på is.

- Suksess med rød asfalt

Selv om flesteparten er svært negativ til planene om å farge asfalten rød, finnes det noen som mener det kan være en god idé.

Richard Sanders i Syklistenes Landsforening har skrevet innlegg i debatten hvor han tar til orde for at farge kan være hensiktsmessig. «Nederlandsk suksess viser at «sykkelgater» med rød asfalt i hele veibredden er ypperlig for hovedsykkelruter i gater med blanda trafikk, og bør rulles ut f.eks. i Udbyes gate og nordre deler av Klæbuveien. På Bakklandet er det viktigste å legge om hellene i Øvre Bakklandet. Rød asfalt kan begrenses til strekket mellom rundkjøringen ved Bakke bru og der Nygata starter. Da blir vel Byantikvaren mindre sur», skriver Sanders.

- Er det 1. april?

Det har også vært heftig debatt på Adressa.nos Facebook-sider. Nærmere 60 personer hadde skrevet sin mening da klokka var 12.30 torsdag ettermiddag. Her blir det spekulert i om det er en 1. april-spøk, mens andre gir sin støtte til byantikvar Houen.

Kjell Olav Sæther skriver «De kan ikke mene alvor med dette! Har fornuften også tatt ferie? Rød asfalt på Bakklandet er idiotisk». Line Tamara Waagbø har også klare meninger om planene. «Nei, fytti katta!! Man kan da virkelig, VIRKELIG ikke ødelegge vakre Bakklandet på denne måten!?!».

Ordene «stygt», «horribelt» og «skrekkelig» blir brukt for å beskrive planene på Bakklandet.

Linda Hagen foreslår at man slenger opp røde lys, sånn at Trondheim kan skilte med sitt eget «red light district».

Hva mener du om det røde sykkelfeltet? Bruk debattfeltet og si din mening.