Tomta på Øvre Bakklandet 56, som i en årrekke har vært flere runder innom byggesakskontoret og hos fylkesmannen, ble torsdag endelig innlemmet i parken som ligger ved Nidelven. Rundt 150 publikummere var til stede da ordfører Rita Ottervik åpnet «nye» Gåsaparken på Bakklandet.

- Vi har lenge hatt lyst på tomta. Når den nå var til salgs, måtte vi slå til, sa Ottervik til de fremmøtte.

Under forhandlingene mellom eier via megler og kommunen, kom man frem til en pris på 3,75 millioner kroner pluss avgifter. Trondheim kommune har søkt om å få dekket 50 prosent av summen fra Miljødepartementet.

- Det er Miljødirektoratet som fordeler midlene. Vi håper å få tilskudd fra posten som er opprettet for å bistå kommuner i å kjøpe ut private i friområder, sier Ottervik til adressa.no.

- Åpen for alle

Ordføreren har selv benyttet seg av friområdet også før tomta ble en del av parken. Hun peker på den nære tilgangen til Nidelva som spesiell for området, og er glad for at mange tok turen på åpningsdagen.

- Det var masse folk her i forbindelse med Bakklandsdagene. Det kom også folk fra hele byen hit i dag. Hensikten med parken er at den skal være åpen for alle. At folk skal kunne legge seg på plena eller ta med ungene hit for å leke.

I tillegg til åpningstalen, fremførte Rabarbrateateret en scene fra populære «En medtsåmmårnattsdrøm» som settes opp på Bakklandet for andre år på rad.

- En perle

Kommunens planer om å sikre seg Øvre Bakklandet 56 skjøt fart i slutten av juni, da et enstemmig formannskap sa ja til å kjøpte tomta.

- Dette er en perle på Bakklandet som er veldig viktig for nærmiljøet, sa kommunalråd Jon Gunnes (V) den gangen, og forsvarte kjøpesummen.

Gunnes bor like ved den 300 kvadratmeter store tomta som nå er i Trondheim kommunes eie. Nesten daglig går han forbi Gåsaparken, hvor folk den siste tiden har nytt godværet.

- Politisk treghet

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og mener det var på tide. Det har vært politisk treghet i denne saken. Da det ikke ble satt i gang bygging, måtte kommunen gjøre tiltak.

Gunnes mener måten parken brukes på nå, er den ideelle.

- Gåsaparken er en helhetlig park, og kan brukes som arena ved spesielle anledninger. Men ellers bør den forbli slik den er nå, som et sted studenter og innbyggere ellers oppsøker.