- Min umiddelbare reaksjon er at dette ser umulig ut å gjennomføre på en vei med flere svinger enn på ei flystripe, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sitter du på lignende bilder av merkelig sikret last? Send bilde eller video til webred@adresseavisen.no.

Han har studert de to bildene adressa.no fikk tilsendt fra Mats Erik Næss torsdag.

- Livsfarlig i rundkjøring

- Han som kjørte bilen hadde festet ei flaggstang på biltaket. Bak var det festet en refleksvest, men den hang bare på tilhengeren, sier Næss, som selv er yrkessjåfør.

- Det blir jo fire meter med overheng. I en sving vil stanga følge bilen og fortsette utover. I ei rundkjøring vil dette være livsfarlig.

Han så selv bilen kjøre ut fra parkeringsplassen på Ikea.

- Det var såpass komisk at jeg måtte ta et bilde. Jeg fulgte ikke etter bilen, så jeg vet ikke om det oppsto noen farlige situasjoner.

Ebbe Kimo mener at kjøring med slik last vil kunne føre til anmeldelse.

- Over i motsatt kjørebane

- Gjenstander som stikker ut mer enn én meter foran eller bak kjøretøyet, skal være godt merket. Men uansett overstyrer Vegtrafikklovens paragraf tre alt annet. Man skal ikke være til fare for andre i trafikken.

Om en politipatrulje hadde møtt på bilisten, ville vedkommende blitt stoppet for kontroll, mener han.

- Flaggstanga vil sveipe over i motsatt kjørebane eller mot fotgjengere på fortauet. Det vil være opp til patruljen, men møter de på en slik lastet bil på en trafikert vei, vil det sannsynligvis bli opprettet sak.

Her ser du en rekke utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge:

operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt mener det ville blitt opprettet sak om denne bilisten hadde blitt stoppet.