Det var klokken 20.20 at politiet ble varslet om at en mindreårig jente skal ha blitt overfalt under en joggetur i et skogområde ved Øvre Leirfoss i Trondheim. Flere politipatruljer rykket ut til stedet.

- Hun har fått skader, men vi vet ikke helt hvordan de er påført, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Tirsdag morgen går politiet ut med følgende signalement av en person de ønsker å komme i kontakt med:

En lyshudet mannsperson, 170-180 centimeter høy. Mørkt hår, kraftig bygd, svart caps, mørke klær og med korte bein i forhold til overkropp.

- Vi ønsker kontakt med folk som kan ha flere vitneobservasjoner på dette, eventuelt at vedkommende som kan kjenne seg igjen tar kontakt med politiet slik at vi kan få sjekket han ut av saken, sier operasjonsleder Tore Kyllo.

- Stikkvåpen

Jenta, som er i tenårene, ble ivaretatt av helsepersonell og ble fraktet til St. Olavs Hospital. Der ble hun undersøkt og fikk behandling for skadene. Klokken 22.50 sa politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen at jenta var ved bevissthet da hun ble funnet. Hun hadde blitt tatt hånd om av en kvinne.

Jenta skal ifølge Sjøhagen ha hatt skader flere stedet på overkroppen som hun blødde fra.

- Det kan se ut til å ha blitt brukt et stikkvåpen, sier innsatslederen, noe som bekreftes av operasjonsleder tirsdag morgen.

Hun ble beskrevet som svært forkommen og ute av stand til å bli avhørt da den første patruljen kom til stedet. Politiet håpet å kunne avhøre jenta i løpet av kvelden eller natten. Tirsdag morgen opplyser politiet at de håper avhøret kan gjøres i løpet av tirsdag.

Populært område

Hendelsesforløpet fremstår som uklart for politiet. Patruljene i området jobbet i 22.30-tiden ut fra en beskrivelse av en antatt gjerningsmann uten at noen var pågrepet.

Området ved Leirfossen er populært blant turgåere og joggere. I 21.30-tiden sperret politiet av en grusvei i nærheten av demningen. Minst en hundepatrulje bidro i søket etter en antatt gjerningsmann. Det var også kommet kriminalteknikere til stedet for å gjennomføre en åstedsundersøkelse i natt. Politiet ønsker tips i saken.

- Vi ønsker kontakt med vitner som har vært der mandag kveld, sier Metlid.

Opplysninger og observasjoner kan ringes inn til Sør-Trøndelag politidistrikt på 73 89 90 90.

Politiet gjennomsøkte området med hunder. Foto: RUNE PETTER NESS
Politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen ved Øvre Leirfoss. Foto: RUNE PETTER NESS
Politiet har sperret av en grusvei ved Øvre Leirfoss rundt klokken 21.00. Foto: RUNE PETTER NESS