– Først skal vi lese og sette oss inn i rapporten. Den er del av etterforskningsgrunnlaget i en straffesak, og dermed unntatt offentlighet, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Det er stor offentlig interesse for saken. Er det aktuelt å offentliggjøre rapporten før en eventuell rettssak?

– Det vil vi vurdere.

Forsinket rapport klar

Rapporten fra de konstruksjonstekniske sakkyndige Terje Kanstad og Arne Aalberg fra NTNU og de geotekniske ekspertene Rolf Birger Sandven og Odd Magne Solheim fra Multiconsult skal overleveres til politiet i dag, etter at den ble tre uker forsinket.

Spørsmålet er om konklusjonene i rapporten avviker særlig fra Reinertsens egen rapport som ble offentliggjort tre uker etter ulykken som tok to menneskeliv den 8. mai.

Vil vurdere siktelser

Så langt har politiet tatt ut siktelse bare mot stillasselskapet Master Solutions. Aage Sliper Midling vil ikke si om det blir flere siktelser, men utelukker det ikke.

– Vi skal lese rapporten og gjøre nye avhør. Så må det vurdres om det er brudd på arbeidsmiljøbestemmelser eller forsømmelser i forhold til ansvar.

Siden Master Solutions ble siktet, har selskapet gått konkurs og et nytt selskap er etablert.

– Det er ikke lenger et selskap som kan bøtelegges. Vi må imidlertid vurdere om ansvar kan gjøres gjeldende overfor andre rettssubjekter, sier Midling.

Vurdere ansvar

Reinertsens egen ulykkesrapport slo fast at at det var store mangler ved stillasene på brua.

Selv om sakkyndigrapporten skulle samstemme med konklusjonene i Reinertsen-rapporten, må politiet vurdere ansvarsforholdet til hovedentreprenør Reinertsen og byggherren, Statens vegvesen, for at feilene ikke ble oppdaget og gjort noe med.

Politiadvokat Aage Sliper Midling sier at politiet vil vurdere om det er grunnlag for nye siktelser etter at rapporten om brukollapsen er klar. Foto: Glen Musk