- Konklusjonen etter de tekniske undersøkelsene på brannstedet i leiligheten i 7. etasje i Gamle Oslovei 30 i Trondheim, er at den mest trolige brannårsaken er tildekking av en ovn på vaskerommet, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no

Ingen kom til skade, men over 40 beboere måtte evakueres da det brøt ut brann i den ni etasjer høye blokka. En av beboerne i leiligheten hvor brannen brøt ut, måtte flykte gjennom en rømningsdør på terassen ovet til naboleiligheten for å slippe unna flammene.

Brannvesenets innsats gjorde at brannen ble begrenset til leiligheten hvor den brøt ut, men flere leiligheter mellom 6. otg 9. etasje fikk røyk- og vannskader.

- Hva skjer videre i brannetterforskningen?

- Vi avventer de siste delene av etterforskningsrapporten. Deretter blir rapporten oversendt en påtalejurist som skal vurdere om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen, sier Geir-Ole Momyr.

Høyhusbrann. Brannen på Nyborg natt til mandag brøt ut i en leilighet i 7. etasje i Gamle Oslovei 30. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN