Fagjuryen og publikum i fullsatte Byscenen kåret Eirik Bøckmann som vinner, med Torbjørn Netland på andreplass. De to drar til Oslo for å delta i den nasjonale finalen i Edderkoppen Teater lørdag kveld.

–Denne gangen tror jeg vi drar seieren hjem til Trondheim, sier prosjektleder Heidi Tangen Eriksen.

Ingen fra delfinalen i Trondheim har vunnet den nasjonale finalen i de tre årene den er avholdt.

Dristig idé

Eirik Bøckmann er doktorgradsstipendiat ved Institutt for marin teknikk. Hans idé er å bruke en automatisk roterende foil i baugen på skip for å utnytte bølgekraft til fremdrift. Bøckmann er opptatt av miljøvennlig transport, i masteroppgaven sin skrev han om å bruke vindmøller som fremdrift på skip.

Studerer Volvo

Torbjørn Netland ved institutt for industriell økonomi og teknologiledelse har besøkt Volvo-lastebilfabrikker verden rundt for å studere hvordan Volvos eget forbedringsprogram kan øke produktiviteten globalt. Arbeidet er del av hans doktoravhandling.

Ny coach

I år var det Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater har coachet grand prix-deltakerne i Trondheim. De ti finalistene som var i ilden onsdag kveld fikk først fire minutter for å fortelle om sin forskning, fire av dem gikk videre til andre runde der to ble valgt ut til å gå til den nasjonale finalen. I Oslo skal Bøckmann og Netland konkurrere mot åtte andre fra de fire andre delfinalene.