De syv mennene er kjernen i det politiet omtaler som «en organisert, kriminell gruppe» i Trondheim. Operasjon Gilde, som har blitt Sør-Trøndelag politidistrikts største sak noen sinne, har vært etterforsket siden slutten av 2011.

Nå har påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot mennene. De risikerer lange fengselsstraffer.

Skal ha solgt i årevis

Den omfattende tiltalen, på over tretti sider, beskriver hvordan gruppen skal ha solgt hjemmelagde, potensielt livsfarlige dopingmidler med stor fortjeneste – i årevis. Flere av de tiltalte mennene har tilknytning til kroppsbygger- og styrketreningsmiljøet. Aktiviteten ble påbegynt for ti år siden - i 2003.

Dopingsalget skal ha foregått over nett, til tusenvis av kunder i hele Norge.

I 2011 skal noen av mennene ha opprettet det lukkede nettforumet Anabolic Forums, og enkelte skal i tillegg operert som forumets mest anerkjente selgere av doping. De tiltalte skal ha skjult seg bak dekknavn, og endret disse over tid fra «Dreams» til «Guru» og «Karma».

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

Anabolic Forums ble omtalt som Norges dopingbørs og hadde over 2000 medlemmer da siden omsider ble beslaglagt av politiet i juni i fjor, flere måneder etter at Operasjon Gilde ble offentlig kjent gjennom en rekke koordinerte pågripelser av mennene i Trondheim - og andre steder i landet.

Siktede over hele landet

I løpet av fjoråret vokste Operasjon Gilde voldsomt i omfang. Ved utgangen av 2012 var over 100 personer over hele landet siktet i saken. Hele 14 politidistrikt hadde da vært involvert. Mot slutten av året kom et gjennombrudd hvor politiet avslørte Norges største dopingfabrikk i Trondheim. I nesten ti år skal en mann, som skal ha skjult seg bak dekknavnet «trykkern», produsert hjemmelagde steroider i garasjene sine i byen.

På vårparten 2013 falt den første dommen i sakskomplekset.

En betrodd kommuneleder erkjente straffskyld for å ha mottatt totalt 490 000 kroner av sin sønn, som nå er blant de tiltalte. Kommunelederen kjøpte bankremisser og ga disse tilbake til sønnen, ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Rettssaken mot de syv tiltalte begynner i januar 2014.

Flytende testosteron beslaglagt av politiet i Operasjon Gilde. Foto: POLITIET