Denne gjenstanden ble funnet på åstedet på Leinstrand fredag morgen. Foto: KIM NYGÅRD

Flere politietterforskere befant seg i morgentimene fredag på åstedet hvor en 68-åring ble funnet død i går kveld. Politiet jobber ut fra en teori om at mannen skal ha blitt påkjørt.

I nitiden fant adressa.nos fotograf det som trolig er bildeler i åkeren ved siden av fylkesvei 707. Politietterforskerne plukket opp bitene kort tid etterpå og tok de med seg. Mannen ble funnet på andre siden av veien.

Etterlyser Toyota

Natt til fredag gikk politiet ut med en etterlysning etter en Toyota Rav 4, årsmodell mellom 2001 og 2006, på bakgrunn av funn av bildeler på åstedet.

Med dagslyset ble altså flere biter funnet på jordet. Det er enda ikke avklart om disse stammer fra bilen politiet mener kjørte på mannen. Delene er lysegrå. Politioverbetjent Anders Sunde Eidem kan gi slå fast at delene stammer fra bilen politiet søker, men sier følgende:

- Vi mener bilen er lys av farge, sier Eidem, som etterforsker dødsulykken fra Heimdal politistasjon i Trondheim, til adressa.no.

Ingen pågrepne

Politiets teori er at 68-åringen ble påkjørt da han gikk langs veien, en eller annen gang mellom klokken 19 og 20 torsdag kveld. Mannen var bosatt i området, forklarte operasjonsleder Rune Brandmo natt til fredag. Hans pårørende er varslet.

- Vi har ingen pågrepne, sier Sunde Eidem til adressa.no.

Ifølge politioverbetjenten var 68-åringen på vei fra et besøk hos bekjente i området.

- Vi kan ikke si helt sikkert hvor han befant seg da han ble påkjørt, men han har vært ute og gått langs veien, sier Eidem.

Mannen ble funnet liggende på jordet i veikanten klokken 21.45 av forbipasserende. Eidem mener påkjørselen må ha skjedd mellom klokken 19 og klokken 20. Mannen lå mellom 500 meter og en kilometer Nypvang skole på Leinstrand.

Samlet inn videobilder

Politiet har samlet inn informasjon fra bomstasjoner i nærheten av åstedet. Overvåkningsbilder derfra og fra en Statoil stasjon på Klett er hentet inn.

- Vi har sittet i natt og brent ut videoopptak til politiet. Vi har overvåkningskamera rundt hele bensinstasjonen, sier daglig leder Roger Svaan ved Statoil på Klett.

Flere biter lå synlig på jordet i veikanten. Foto: KIM NYGÅRD
Politisperrebånd på åstedet på fylkesvei 707. Foto: KIM NYGÅRD