Etter et møte i LO sitt øverste organ ble det mandag kveld klart at sekretariatet ikke lenger har tillit til LO-leder Arne Byrkjeflot, melder NRK Trøndelag.

1. november skrev Adresseavisen at Rødt-styret i Trondheim ønsket å ekskludere leder Arne Byrkjeflot etter at han innledet et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt. Partiet sentralt avviste dette, og åtte styremedlemmer gikk i protest.

Etter dette har det stormet rundt Byrkjeflot som både er LO-leder i Trondheim og leder for partiet Rødt i Trondheim.

Ba om unnskyldning

Mandag i forrige uke vedtok LO i Trondheim full tillit til Arne Byrkjeflot som LO-leder. Fire dager senere gikk LO-leder Gerd Kristiansen ut og sa følgende:

«Arne Byrkjeflot har vist grovt sviktende dømmekraft, som ikke er forenlig med å være ledende tillitsvalgt i LO.»

Samme dag gikk Byrkjeflot ut og ba om unnskyldning, men at han likevel ikke er uegnet som LO-leder i Trondheim.

– Jeg er enig i at jeg har utvist dårlig dømmekraft, jeg har vært utro og gikk inn i et forhold jeg aldri burde begitt meg inn i. Jeg legger meg flat og ber oppriktig om unnskyldning til de jeg har såret. Men dette diskvalifiserer meg ikke som tillitsvalgt, sa Arne Byrkjeflot til Adresseavisen.

LES LEDER: Byrkjeflot i tillitskrise

Mandag kveld har sekretariatet, LO sitt øverste organ, gitt LO-leder Gerd Kristiansen full støtte og uttaler at de ikke har tillit til Arne Byrkjeflot.

Støtter Kristiansen

De skriver følgende på i en pressemelding:

«LOs sekretariat har i dag 11. november drøftet situasjonen i LO i Trondheim, og gjort følgende vedtak: Sekretariatet støtter LO-lederens håndtering av saken og gir LOs ledelse fullmakt til å håndtere saken videre.»

Byrkjeflot reagerer på at ingen i LO sentralt har snakket med han før vedtaket i sekretariatet ble gjort i dag.

– LO-ledelsen har ikke hørt min versjon, og det beklager jeg. Jeg har ikke fått framlagt mitt syn overfor ledelsen i LO, sier Byrkjeflot til NRK.