I en strikkegenser han fikk kjøpt i hovedstaden Manila, landet Erlend Johannesen på Værnes onsdag ettermiddag.

- Det var veldig godt å lande. Og veldig godt å fryse, sier 30-åringen til adressa.no ved flyplassen.

SE OGSÅ: - Et under at vi lever!

Johannesen kom hjem til Norge sammen med familien. Han ble møtt av sin mor og representanter fra Streetlight.

- Det var godt å treffe mamma og søsknene mine, sier han.

Dramatisk hjemreise

Fra tyfonen Haiyan dundret inn over land i over 300 km/t fredag 8. november, kjempet Johannesen for å overleve og redde 100 barn og ansatte ut fra Tacloban. Han lykkes i det han kalte «sitt livs kamp». Erlend fikk alle de 100 menneskene ut og i trygghet. Så kunne han selv fly ut i et helikopter med adressa.no.

SE TV-INTERVJUET: - Aldri kjempet så hardt i hele mitt liv

Hjemreisen ble heller ikke uten dramatikk da passproblemer holdt på å velte turen. Johannesen fikk imidlertid bistand fra ambassaden i Manila, som kontaktet flyselskapet slik at familien fikk reise.

Vil ha ro

Det har ikke blitt mye hvile på Johannesen etter at han fløy ut fra katastroferammede Tacloban torsdag. Allerede fredag fortalte han adressa.no i Manila at han hadde begynt å jobbe med å forberede fremtiden til barnehjemsbarna.

I Trondheim skal 30-åringen prøve å få mest mulig ro, og vil tilbringe tid med familien. Men det er ventet at oppholdet i Trondheim blir kort. 30-åringen har vært krystallklar på at han skal tilbake til Tacloban for å gjenoppbygge barnehjemmet.

SE TV-INNSLAGET: Venter på tyfonen

I dagens papirutgave offentliggjorde Adresseavisen at Streetlight får en julegave, 250 000 kroner til gjenoppbyggingen. Beløpet gjør Johannesen taus.

- Er det sant? Tusen, tusen takk, sier han.