Klokka 9.47 bekrefter operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt at en person er omkommet i ulykken, som ble meldt til politiet klokken 8.39 mandag morgen.

- Det var et vogntog som var i en møteulykke med en personbil i en sving. Det var ett av de to kjøretøyene som kom over i feil kjørefelt, sier Inge Dale, som er lensmann på Frøya. De bistår Hitra lensmannskontor i etterforskningen av ulykken.

Barn alvorlig skadd

Hendelsen skjedde på fylkesvei 364 ved Knarrlagsund på Fjellværøya i Hitra kommune på en strekning mellom Mastadkrysset og Trolla. Tre personer var involvert.

Den omkomne satt ifølge Hitra-Frøya i personbilen. I tillegg til den omkomne ble et barn alvorlig skadd i ulykken. Barnet befant seg også i personbilen. Tilstanden til barnet er stabil, opplyser St. Olav Hospital i en pressemelding klokken 12.17 mandag.

Føreren av vogntoget er lettere skadd, opplyser lensmann Inge Dale. Han skal være avhørt av politiet.

- Vi håper videre etterforskning kan gi svar på hva som har skjedd, sier han.

Snøføre

Lensmann Inge Dale forteller at det ved 14-tiden fortsatt var kriminalteknikere som utførte undersøkelser på ulykkesstedet, sammen med havarigruppen til Statens vegvesen. I tillegg skal det gjennomføres tekniske undersøkelse av kjøretøyene.

- Det var snøføre på ulykkesstedet. Det er vanskelig å si om det var glatt der når ulykken skjedde, sier han.

Ifølge brannvesenet satt én person fastklemt etter ulykken. Et Sea King-redningshelikopter ble tidlig sendt til ulykkesstedet.

Fylkesvei 364 ble stengt umiddelbart etter ulykken. Veien ble gjenåpnet for trafikk klokken 18.20 mandag kveld.

Kriseteamet i Hitra kommune ble varslet kort tid etter ulykken.

Sea King-helikopteret landet ved ulykkesstedet på Fjellværøya. Foto: HITRA-FROYA.NO