Sønnen har møtt drapsdømte Kjell Alrich Schumann i Trondheim fengsel flere ganger tidligere, og vet at han risikerer å møte drapsmannen utenfor murene.

- Jeg har tenkt en del på hvordan det kan bli å møte deg ute igjen, på gata, enten det skulle være i Rogaland eller andre plasser. Jeg tenker at det vil være unaturlig for meg å gå forbi uten å si «hei». Jeg tenker at det vil være naturlig å hilse på deg, sa Klungland til Schumann da NRK var med under deres møte tidligere i år.

Han møtte Schumann i 2006 og 2010, men da var ikke tv-kameraene med.

I dag ønsker Kjetil Klungland ikke å kommentere saken ytterligere.

- Jeg forholder meg til det som retten avgjør, sier Kjetil Klungland til adressa.no.

- Veldig godt liv

Under intervjuet med NRK ble Klungland spurt om han hadde tilgitt drapsmannen.

- Tilgivelse betyr for meg å sikre min egen livskvalitet. Jeg tenker at hvis jeg tilgir, så er det min egen livskvalitet jeg sikrer. Jeg kjenner på meg selv at jeg har et veldig godt liv i dag, og jeg er veldig takknemlig for det. Jeg tror at tilgivelsen har mye med det å gjøre, sier Kjetil Klungland.

Kan bli anket

Faren til Kjetil, politimannen Arne Sigve Klungland, ble drept under NOKAS-ranet i 2004.  Kjell Alrich Schumann ble dømt til forvaring i 16 år.

Han er i dag løslatt av Trondheim tingrett, etter å ha sonet minstetiden på ti år av forvaringsdommen.

Påtalemyndigheten har nå 14 dager på å bestemme seg for om de vil anke. De har tidligere varslet at de kommer til å gjøre dette. Inntil dette er avgjort, må Schumann sitte i fengsel.