Hendelsen skjedde like før midnatt mandag. Politiet fikk melding om at en kvinne var ranet og truet med kniv i Fjellseterveien på Byåsen i Trondheim.

Mann pågrepet

Etter hendelsen sendte politiet ut en etterlysning etter en mann i 20-årene.

Operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at en mann ble pågrepet på boligen sin i Trondheim klokka 09.10 tirsdag morgen.

- Pågripelsen skjedde i en væpnet aksjon. Det er alltid litt dramatisk med en slik aksjon, men det gikk greit. Han ble tatt med til arresten, og vil bli avhørt etter hvert, sier Brandmo.

Lurte taxisjåføren til øde sted

Politiet fikk raskt mistanke til en konkret person.

- Vi hadde en beskrivelse, og vi hadde også bilder fra et overvåkningskamera på Shell Bilby'n på Nardo. Det førte oss til en mistenkt etter hvert, sier han.

Mannen tok taxi fra bensinstasjonen på Nardo, og mye tyder på at han lurte taxisjåføren til å kjøre till en øde plass som Fjellseterveien.

Slått i hodet med hammer

I tillegg til kniv var mannen også bevæpnet med hammer, og den kvinnelige taxisjåføren skal ha blitt slått i hodet med hammeren under ranet. Da hun ble sendt til legevakten hadde hun også kuttskader i en finger.

- Hun er naturlig nok rystet etter opplevelsen, og blir nå ivaretatt av helsepersonell, sa operasjonsleder Ebbe Kimo til adressa.no natt til tirsdag.

Væpnet aksjon

Like etter meldingen om ranet satte politiet inn alle tilgjengelige ressurser i jakten på den mistenkte mannen. Politipatruljene var bevæpnet under jakten.

- Han er bevæpnet, og kan være farlig, sa innsatsleder under aksjonen, Dag Otto Evensen om den antatte gjerningsmannen til adressa.no natt til tirsdag.

Krimvaktleder Kviseth ønsker ikke å kommentere hvor den pågrepne mannen ble pågrepet tirsdag formiddag, eller hvordan politiet fant ham.