Sør-Trøndelag tingrett har avgjort at mannen som er siktet for det alvorlige taxiranet på Byåsen skal innlegges ved psykiatrisk sykehus i fire uker. Siktede tok betenkningstid etter at kjennelsen ble lest opp. Aktor godtok kjennelsen. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

Innrømmet ranet

Den kvinnelige drosjesjåføren ble slått med hammer og rispet med kniv da hun ble truet til å overgi taxien til mannen like før midnatt mandag kveld.

Politiet opplyste i går at mannen hadde innrømmet å ha ranet en kvinnelig drosjesjåfør i Fjellseterveien på Byåsen natt til tirsdag denne uken, sier politiadvokat Maria Evenseth.

Han erkjenner i retten ikke straffeskyld med bakgrunn i hans psykiske situasjon, forteller politiadvokat Harald Sjoner ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK Trøndelag.

- Fornuftig

Sjoner ba om at mannen ble varetektfengslet i tingretten, men i stedet ble det innleggelse på psykiatrisk sykehus.

– Kjennelsen er helt grei. Da får de sakkyndige foretatt den undersøkelsen de skal. Samtidig får siktede ikke anledning til å begå nye straffbare handlinger, sier Sjoner videre til NRK Trøndelag.

Anniken Mellegaard Douglas er 33-åringens forsvarer, og hun er fornøyd med avgjørelsen som falt i ettermiddag.

– Jeg tror det er en fornuftig kjennelse. Vilkårene for fengsling er ikke tilstede. Det er behov for en nærmere vurdering av hans psykiske helsetilstand, sier hun til NRK Trøndelag.

Væpnet pågripelse

Væpnede politistyrker og en hundepatrulje deltok i jakten på gjerningsmannen og den savnede bilen fram til klokken 01.30. Taxien ble funnet forlatt og tom på Sverresborg etter kort tid.

Den kvinnelige taxisjåføren hadde et godt signalement på gjerningsmannen, som sammen med bilder fra et overvåkningsvideo fra Shell Bilby'n på Nardo ga politiet en konkret mistenkt.

30-åringen ble pågrepet på egen bolig klokken 09.10 tirsdag morgen. Politiet var bevæpnet i aksjonen.