Politiet etterforsker i morgentimene lørdag en mulig voldtekt i Trondheim sentrum. En 21 år gammel kvinne er brakt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital.

Det bekrefter operasjonsleder Tor Mauseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ved 18.30 tiden opplyser krimvaktleder til adressa.no at politiet foreløpig ikke har avhørt den 21 år gamle kvinnen.

- Det vil trolig skje snart, opplyses det.

Undersøkte mulig åsted

Meldingen kom inn til politiet klokken 02.30. Politiet har gjennom natta undersøkt et mulig åsted i Midtbyen. De er sparsommelige med opplysninger.

- Vi er i startgropa av etterforskningen, og det vil bli forsøkt gjort avhør av vitner og fornærmede etter hvert, sier Mauseth.

- Vi har noen tråder å nøste i, men ikke veldig mange, sier Mauseth.

Sperret av veit

Lørdag morgen er Ravelsveita fortsatt avsperret mellom Bersvendveita og Munkegata i Midtbyen. Politiet har grunn til å tro at voldtekten har skjedd utendørs, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo lørdag morgen.

- Politiet er fortsatt på voldtektsmottaket. Dersom kvinnen er i stand til det så vil vi avhøre henne så snart hun er ferdig med undersøkelsene der, sier Brandmo til adressa.no klokken kvart på åtte.

Krimvakta i Trondheim har nå tatt over saken. Krimvaktleder Frode Tyvoll ønsker ikke å kommentere om politiet har noen opplysninger om gjerningspersonen.

- Saken er under etterforskning, er hans kommentar.

- Alvorlig

Politiet ser alvorlig på hendelsen.

- Summen av de opplysningene vi har gjør at vi mener dette er en alvorlig sak. Trykket på etterforskningen er stort, sa operasjonsleder Mauseth til adressa.no tidlig lørdag morgen.

Ravelsveita er sperret mellom Bersvendveita og Munkegata lørdag morgen. Foto: Jonas Bjørkli