Tyveriet fra politiets kantine skjedde en helg i månedsskiftet november/desember, og ble oppdaget en mandagsmorgen da kantinepersonalet kom på jobb på politihuset.

– Mange her på huset ble veldig overrasket. «Det går ikke an», var den første reaksjonen, sier politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Og der vil nok de fleste være enig med stasjonssjefen. Politihuset i Trondheim er vel kanskje det siste stedet man forventer at det skjer tyveri.

– Alle som jobber her på politihuset vet at vi ikke skal la besøkende gå rundt uten at vi har kontroll på dem. I denne sammenheng har det glippet. Vi hadde ikke kontroll på ham når han var her, forklarer Nordtvedt.

Skal avhøre mistenkt

For etter at krimvakta ved politistasjonen ble satt til å etterforske tyveriet i eget hus, har de funnet en mistenkt.

– Vi har mistanke til en person som var på politihuset denne helga. Vi har sterke indikasjoner på at dette er rett mann, og vedkommende vil bli avhørt en av de første dagene, sier Nordtvedt.

– Dette er vel ikke en vanlig hendelse ved politihuset?

– Nei, heldigvis. Det er høyst uvanlig, svarer han.

– Får det noen konsekvenser?

– Det har skjedd en rutinesvikt i forhold til den som hadde ansvar for personen. Det er en rutinesvikt som vi vil se på og gjøre noe med, sier Nordtvedt.

Han vil ikke gi mer detaljer om hvorfor den angivelige gjerningspersonen var på politihuset, eller hvem det var som hadde ansvaret for ham.

–Viktig å komme til bunns i

Kasseapparatet som ble stjålet inneholdt noen tusen kroner i vekslepenger, opplyser stasjonssjefen.

– Hvordan fant dere frem til den mistenkte?

– Det ble gjort diverse etterforskningsskritt, blant annet ble opptak fra overvåkningskamera og inn- og utpasseringer gjennomgått, sier Nordtvedt.

– Ble saken oppklart raskt?

– Det er en del kamera og timer med opptak å gå gjennom, for dette skjedde jo en helg. Så det var litt arbeidskrevende. Men det var viktig å komme til bunns i dette. Det er kjedelig når slike ting skjer – spesielt på et politihus, sier Nordtvedt.

Uvanlig: Stasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim, kaller tyveriet fra politihuset en høyst uvanlig hendelse. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN