- Jeg bekrefter at det er funnet en død person. Jeg kan ikke bekrefte at det er den savnede kvinnen, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr i politiet i Sør-Trøndelag til adressa.no.

Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte om det er en kvinne som er funnet, men Momyr sier at han ikke har kjennskap til andre personer som er savnet i Trondheim for øyeblikket.

Personen ble funnet i nedre del av Nidelva av dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste ved 15-tiden tirsdag. Personen skal fraktes til St. Olavs Hospital, og blir identifiisert i kveld eller i løpet av morgendagen.

- Vanskelige forhold

Brigadeleder Trond Fjeldsæter ved Trønderlag brann- og redningstjeneste forteller at personen ble funnet på fem meters dyp, omtrent 40 meter fra Bakke bru i retning Solsiden.

- Det var vanskelige forhold på stedet personen ble funnet, blant annet fordi det var en del tau i området, sier han.

Savnet siden torsdag

Politiet har siden torsdag lett etter en savnet kvinne, etter at det ble funnet blodspor i en leilighet i Trondheim sentrum.

Politiet fikk kunnskap om saken etter en bekymringsmelding om en skadet person i leiligheten.

Den savnede kvinnen er Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

Fire personer siktet

I alt fire personer er siktet i saken. En mann (47) og en kvinne (34) er siktet for drap eller medvirkning til drap etter hendelsen.

To menn (39 og 51) er siktet for bevisforspillelse. 51-åringen er den savnede kvinnens samboer.

SE VIDEO: Politiet mener kvinnen er drept

Politiet tror kvinnen har blitt fraktet fra leiligheten til området rundt Marinen, og blitt forlatt i eller ved elva.

Har søkt i dagesvis

Politiet har brukt store ressurser i søket etter kvinnen. Siden forsvinningen har dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste daglig vært i elva for å se etter kvinnen.

Kystvakten har også hjulpet politiet i søket. Tidligere i dag bisto de med søk rundt Munkholmen og på Fosen.

Adressa.no har tirsdag ettermiddag vært i kontakt med de pårørendes bistandsadvokat, Sigrun Dybvad. Hun er oppnevnt som bistandsadvokat for 48-åringens to barn og hennes mor. Dybvad har ennå ikke vært i kontakt med sine klienter etter funnet, og sier at hun vil avvente dette til etter at de pårørende har fått nøyaktig informasjon fra politiet.

Personen ble funnet av dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste. Foto: Christine Schefte
Personen ble funnet i nedre del av Nidelva. Foto: Christine Schefte