Rettssaken mot syv menn som er tiltalt for grovt dopingsalg og produksjon etter Operasjon Gilde (se faktaboks) begynte 6. januar. Nå er forhandlingene i Sør-Trøndelag tingrett utsatt, på grunn av en mengde nye bevis i saken som ble etterforsket i over to år før den havnet i retten med de syv trønderne på tiltalebenken.

– Saken er utsatt til 10. februar etter begjæring fra en samlet forsvarergruppe. Påtalemyndigheten motsatte seg ikke begjæringen, sier aktor i saken, statsadvokat Unni Sandøy til adressa.no.

10 000 e-poster

Bevisene kom til politiet i en forsendelse i forrige uke etter en langvarig prosess med rettsanmodninger fra norsk påtalemyndighet til selskaper i Canada.

En sentral del av påtalemyndighetens sak bygger på beslaglagte e-poster hvor medlemmer av det angivelige dopingnettverket i Trondheim diskuterer produksjon, salg og innførsel av anabole steroider.

Fra Canada har nå politiet fått minst 10 000 nye e-poster. Materialet kommer fra selskaper som tilbyr krypterte e-posttjenester. Utsettelsen av saken skyldes at både politiet og forsvarerne til de syv mennene skal gå gjennom e-postene.

– Det nye materialet tar tid å gå gjennom, og det siste fikk vi i går, sier advokat Arve Opdahl, som er forsvarer for en 39-åring.

Kan bli mer forsinket

E-postene politiet har mottatt, skal ikke være krypterte og fullt lesbare.

– Det er vanskelig å si noe om betydningen av bevisene allerede, sier statsadvokat Sandøy.

Forsvarerne til de syv mennene sitter nå og leser gjennom korrespondansen. Advokat Opdahl er klar på at alle gjennomgås.

– Vi må gå gjennom alt uansett. Det kan ha betydning for vår klient, selv om ikke politiet mener det, sier Opdahl.

Saken skal etter planen vare i 12 uker, og skal begynne igjen på mandag. Det kan imidlertid bli aktuelt med ytterligere forsinkelser.

– Vi må se an dette, sier Opdahl.