Fra mandag av er det mulig å forhåndsbestille time for å få pass ved Sentrum politistasjon i Trondheim. For å forhåndsbestille time må du gå på politiets nettsider.

Dette er en løsning som senere vil tilbys på flere politistasjoner i Sør-Trøndelag, opplyser Siw Hind, leder for forvaltning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- De som ikke bestiller time kan risikere lang ventetid eller bomtur, fordi vi har så lange køer, sier hun.

36 000 pass årlig

Hun opplyser at det utstedes rundt 36 000 pass årlig i Sør-Trøndelag politidistrikt, og at det er stor pågang fra midten av mars og ut i august måned.

- De fleste venter med å skaffe seg pass til like før de skal reise på ferie. Vi anbefaler alle som ikke absolutt trenger pass i den travleste perioden til å komme utenom sesongen, sier hun.

Ettersom at de nå åpner opp for å bestille time, påpeker hun også at de som ikke har time vil komme enda lengre bak i køen.

- Bestiller man time, slipper man å vente, sier hun.

Kommer innen ti virkedager

Hun oppfordrer nå alle som skal reise til sommeren å sjekke passet sitt. Selv om passet er gyldig for perioden man reiser, påpeker hun at enkelte land krever at passet er gyldig lenger enn det reisen varer.

- Vi har opprettet denne muligheten for å bestille timer for at publikum skal få et godt tilbud. Det er heller ikke gunstig for oss om kundene må vente på stasjonen og bli sure, sier Hind.

Selv om tjenesten åpner mandag, er det først mulig å bestille time torsdag.

- Når man har vært her for å få pass, garanterer vi at passet kommer i postkassen innen ti virkedager, sier hun.